Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Verschil detachering en uitzenden

  Ben je opzoek naar een nieuwe baan of heb je als bedrijf tijdelijk personeel nodig? Wees je er dan van bewust dat hier verschillende arbeidsvormen voor zijn. Twee veelvoorkomende arbeidsvormen zijn detachering en uitzenden. Op het eerste gezicht lijken beide vormen op elkaar, maar toch zijn er wel degelijk verschillen. Naast het verschil tussen detachering en werving en selectie, gaan wij nu ook in op het verschil tussen detachering en uitzenden. Voordat wij de belangrijkste verschillen uitlichten tussen detacheren of uitzenden, bespreken we eerst wat detachering en uitzenden inhoudt. Wat houden beide vormen in en wat is het verschil tussen detachering en uitzenden? In dit blog vertellen we je daar meer over.

  Detacheren of uitzenden: Wat is detachering?

  Detachering is een arbeidsvorm waarbij een werknemer wordt geplaatst door zijn werkgever, het detacheringsbureau, bij een opdrachtgever. Tijdens de detacheringsperiode blijft de werknemer formeel in dienst bij zijn werkgever en werkt onder toezicht en leiding van de opdrachtgever. Twee kenmerken van detachering zijn bijvoorbeeld:

  • Het belangrijkste kenmerk van detachering is dat het vaak gaat om werknemers met specifieke vaardigheden of expertise. Opdrachtgevers maken vaak gebruik van gedetacheerd personeel om een gat te vullen in het werknemersbestand of om specialistische taken uit te laten voeren waarbij de kennis niet direct in het bedrijf te vinden is.
  • Een ander kenmerk van detachering is dat de periode van arbeidsduur vaak langer is dan bij uitzending. Detacheringsopdrachten kunnen enkele maanden tot zelfs meerdere jaren duren, afhankelijk van de grootte van het project of het bedrijf. Waarbij uitzendkrachten vaak op flexibele basis werken.

  Denk jij nu wellicht; is detachering iets voor mij? Of wil je graag meer weten over detachering? Dan kan Etmaal je hier meer over vertellen, maar jou ook aan diverse leuke banen helpen bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers. Samen kunnen wij een passende functie en werkgever koppelen en kun jij snel aan de slag bij jouw nieuwe baan!

  Heb je vragen?
  Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
  Neem dan contact op met Jeremy Kappert Consultant
  Email Jeremy Kappert 0546 - 853 133

  Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

  Detacheren of uitzenden: Wat is uitzenden?

  Uitzenden is een andere vorm van flexibele arbeid waarbij een uitzendbureau een werknemer tijdelijk plaatst bij een bedrijf om daar te werken. Ook dit kan zijn om bijvoorbeeld een gat in het werknemersbestand op te vullen. Uitzendwerk wordt vaak gebruikt door bedrijven om tijdelijke posities of om drukke periodes op te vangen. Vaak duren de uitzendprojecten enkele dagen tot enkele maanden.

  Daarnaast gaat het bij uitzenden vaak om minder specialistische functies. Het kan gaan om algemene administratieve taken, klantenservice, productiearbeid, enzovoort. Doordat de functies maar tijdelijk zijn, zitten de bedrijven niet lang aan een werknemer vast. Echter kan dit ook nadelig zijn voor een werknemer, aangezien hij of zij regelmatig van werkgever zal wisselen.

  De belangrijkste verschillen tussen detachering en uitzenden

  Nu detacheren en uitzenden wat meer is uitgelegd kunnen we ingaan op de belangrijkste verschillen tussen detachering en uitzenden. Daarmee kun je wellicht voor jezelf een keuze maken wat het beste bij jou past of kun je als bedrijf een doordachte keuze maken tussen detacheren en uitzenden.

  • Specialisatie: detachering betreft meestal gespecialiseerde functies, terwijl het bij uitzenden vaak gaat om minder specialistische taken.
  • Duur: detacheringsopdrachten zijn over het algemeen langer en kunnen in sommige gevallen langer dan een jaar duren. Uitzendopdrachten zijn gericht op de korte termijn en hebben betrekking op enkele dagen tot enkele maanden.

  Kortom, zowel detachering als uitzenden zijn vormen om tijdelijke arbeidskrachten in te zetten, maar ze verschillen grotendeels in de specialisatie van de functies en de duur van de opdrachten. Het begrijpen van deze verschillen kan bedrijven of personen helpen om de juiste arbeidsregeling te kiezen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Meer weten over het verschil tussen detachering en uitzenden? Of juist interesse in detachering? Neem dan contact met ons op, kom bij ons langs of bekijk de vacatures op onze website. Wij helpen je graag verder.

  Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Nu je het verschil tussen detachering en werving en selectie weet is het tijd voor de volgende stap. Ben jij op zoek naar een baan of heeft jou bedrijf openstaande vacatures die gevuld moeten worden? Etmaal helpt hier graag bij! Neem contact met ons op en maak een afspraak of kom eens bij ons langs. Wij gaan graag het gesprek met je aan en helpen jou graag aan een nieuwe baan of gaan voor jou op zoek naar de geschikte kandidaten voor de openstaande vacatures.

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo