Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Wat houdt werken in de installatietechniek in?

  Heb je je ooit afgevraagd wie of wat ervoor zorgt dat je ’s winters warm en ’s zomers koel blijft? Of wie ervoor zorgt dat het water uit je kraan stroomt en je het toilet kan doorspoelen? Welkom in de wereld van de installatietechniek! De installatietechniek is een breed vakgebied dat zich bezighoudt met het ontwerpen, installeren, onderhouden en repareren van diverse installaties in gebouwen en infrastructuren. In dit blog gaan we dieper in op wat het betekent om een installatiemonteur te zijn en welke taken en verantwoordelijkheden daarbij komen kijken.

  Wat valt er allemaal onder installatietechniek: verwarmen, koelen en ventileren

  Eén van de belangrijkste aspecten van installatietechniek is het creëren van comfortabele en gezonde  omgevingen in huizen en gebouwen. Dit omvat het ontwerpen, installeren en onderhouden van verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen in gebouwen. Installatietechnici zorgen ervoor dat de temperatuur op een aangenaam niveau blijft, ongeacht het weer buiten. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals warmtepompen, airconditioners en ventilatoren om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit optimaal blijft en dat mensen comfortabel kunnen leven en werken in verschillende omgevingen.

  Duurzaamheid en energie-efficiëntie in de installatietechniek

  Met de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering en energiegebruik speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in de installatietechniek. Installatietechnici zijn betrokken bij het ontwerpen en installeren van energiezuinige systemen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie, en het implementeren van slimme technologieën om het energieverbruik te optimaliseren. Ze streven ernaar om gebouwen zo efficiënt mogelijk te maken en het verbruik van gas- en elektriciteit te minimaliseren.

  Bekijk hier onze nieuwste vacatures!

  Aankomend monteur kabels & leidingen

  • Full time
  • Mbo, Vmbo
  • Hoogeveen
  • €2400 - €2700 per maand
  Vacature bekijken

  Aankomend engineer

  • Full time, Part time
  • MBO/HBO
  • Zwolle
  • €3000 - €3500 per maand
  Vacature bekijken

  Leerling monteur installatietechniek (utiliteit)

  • Full time
  • Mbo, Vmbo
  • Groningen
  • €2200 - €2800 per maand
  Vacature bekijken

  De installatietechniek is meer dan gedacht wordt

  Werken in de installatietechniek is veel meer dan alleen maar sleutelen aan pijpen en draden. Het is een dynamisch vakgebied dat draait om het creëren van comfortabele, gezonde en duurzame omgevingen in huizen en gebouwen. Installatietechnici zijn de stille krachten achter onze moderne levensstijl.  Zij zorgen ervoor dat we kunnen genieten van alle gemakken van het moderne leven zonder ons zorgen te hoeven maken over de technische details. Het is een uitdagende en lonende carrière die een blijvende impact heeft op de wereld om ons heen.

  Lijkt jou een baan in de installatietechniek ook interessant? Etmaal biedt diverse mogelijkheden voor jou! Neem nu contact met ons op of kom bij ons langs voor een gesprek. Dan kijken we samen naar een passende match en kun jij snel in de installatietechniek aan de slag gaan!

  Etmaal helpt graag bij het vinden van jouw volgende uitdaging!

  Heb jij een specifiek bedrijf waar je graag aan de slag zou willen gaan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een detacheringsbureau te bieden heeft? Neem dan contact op met Etmaal! Ben jij net klaar met je studie en denk je dat dit niet voor jou is? Dat is niet het geval! Detachering is juist ideaal voor schoolverlaters! Want werken en leren gaat prima samen. Daarnaast kan Etmaal je ook een plek aanbieden in de Etmaal academy. Daar werk jij aan je eigen ontwikkeling en combineer je werken en leren binnen de opdrachtgevers van Etmaal. Interesse? Kom bij ons langs of neem contact op!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo