Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

laagspanningsmonteur bij Etmaal

Laagspanningsmonteur

’s Morgens stop je de stekker in het stopcontact en de lamp gaat aan. Als monteur laagspanning ben jij degene die ervoor zorgt dat dit vanzelfsprekend is en dat mensen kunnen genieten van een goede kop koffie! Jij zorgt voor de aanleg en het onderhoud van laagspanningskabels in woningen en gebouwen. Voordat jij aan het werk kunt, is er al heel wat uitgegraven en aangelegd. Buiten komt de spanning binnen via hoogspanningskabels uit de centrales. De hoogspanning wordt verlaagd, naar midden spanning en daarna naar laagspanning zodat al onze apparaten er binnen op aangesloten kunnen worden.

Werkdag van een laagspanninsmonteur

Bedrijven waar jij als monteur laagspanning werkt kan variëren van elektrotechnisch installatiebedrijf, netbeheerders of een aannemerij. Jij verdeelt de elektriciteit vanaf de meterkast over een woning of gebouw. Je hebt diverse werkzaamheden zoals het onderhouden van laagspanningsinstallaties, opsporen en oplossen van storingen bij deze installaties en het aanleggen van verschillende laagspanningsnetten.

 

Noodzakelijke diploma's / vereisten

  • Afgeronde MBO diploma niveau 2 richting elektrotechniek, elektrotechnische installaties of energietechniek
  • In het bezit van BEI LS VP of AVP aanwijzing
  • In het bezit van VCA basis
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van elektra.

Vacatures laagspanningsmonteur

De vacatures die te vinden zijn op onze website zijn de actuele vacatures die wij open hebben staan. Indien uw gewenste vacature er niet tussen staat kunt u contact met ons opnemen om te kijken welke mogelijkheden Etmaal u kan bieden. Bekijk onze vacature laagspanningsmonteur of gerelateerde vacatures hier. Daarnaast is het via onze Etmaal Academy ook mogelijk om werken en leren te combineren. Kom jij dus net van school af of voldoe je niet aan bovenstaande vereisten? Dan kunnen we via de Academy wellicht een pad uitstippelen dat jij samen met ons kan afleggen om de beoogde vacature te vullen.

Wat wordt van je gevraagd?

Als laagspanningsmonteur zijn montagevaardigheden een vereiste om goed het werk goed te kunnen uitvoeren. Het is van belang dat jij tekeningen goed kan lezen en begrijpen. Je veiligheidsvoorschriften betreft laagspanningen en de werkwijze volgens de BEI ken jij op je duimpje en red je dan ook wanneer er snel een storing opgelost moet worden. Je houdt zicht op de vooruitgang en rapporteert deze richting de uitvoerders en engineers. Je werkt heel precies en je kunt je goed concentreren. Jouw drijfveer is het voorkomen en oplossen van stroomstoringen en bedenken hoe ze kunnen ontstaan of ontstaan zijn. Om stroringen snel te kunnen oplossen, is het praktisch om in de regio te wonen. Dit is echter geen vereiste.

Jij werkt als monteur laagspanning vaak in een team, met ervaren monteurs en diverse BEI aanwijzingen, maar je wordt ook in je eentje op pad gestuurd. Je moet dus weten wat je doet. Als monteur laagspanning werk je niet alleen achter de schermen. Je komt in contact met klanten, dus je moet goed kunnen communiceren en begrijpen hoe je een klant moet behandelen.

Werken bij Etmaal als laagspanningsmonteur

Werken als laagspanningsmonteur in dienst bij Etmaal kom je bij een van de gerenommeerde aannemersbedrijven of netbeheerders in Nederland. Bij Etmaal heb je een vast aanspreekpunt. Hij of zij voert tussentijdse evaluatiegesprekken met jou en daarbij bespreken jullie of je goed op je plek zit en wat je ambities zijn. Mocht je een nieuwe opleiding willen volgen om door te groeien, dan gaan wij altijd met je in gesprek. Natuurlijk in goed overleg met de opdrachtgever.

Techniek staat niet stil. Er wordt veel onderzoek gedaan, dus er veranderen vaak iets, zoals de energietransitie. Daarom moet je als monteur laagspanning bijhouden welke nieuwe dingen er worden bedacht voor de elektrotechniek. Elektrotechniek krijgt een steeds grotere rol binnen de energietechniek in Nederland. Wij zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

Toch liever aan de slag als uitvoerder? Bekijk  hier de vacatures van uitvoerder laag- en middenspanning?

Wordt jij enthousiast van deze veelzijdige en zelfstandige functie? Wacht dan niet langer en solliciteer op onze vacature laagspanningsmonteur. Of bel ons voor meer info.

Heb je vragen?
Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
Neem dan contact op met Jeremy Kappert Consultant
Email Jeremy Kappert 0546 - 853 133

Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
Copyright 2024 Etmaal Almelo