Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Hoe lang mag je iemand detacheren en hoe vaak mag je gedetacheerd worden?

  In de wereld van de installatie- en infratechniek speelt detachering een belangrijke rol. Of je nu een werkgever bent die flexibel wil inspelen op projectbehoeften, of een werknemer die op zoek is naar diverse werkervaringen, detachering biedt vele voordelen. Maar hoe zit het precies met de regels rond de duur en frequentie van detachering? In deze blog gaan wij hierop in en leggen we het uit.

  Hoe lang mag je gedetacheerd zijn?

  De duur van een detacheringsopdracht kan variëren, afhankelijk van de aard van het project en de afspraken tussen de betrokken partijen. Op de vraag; hoe lang mag je gedetacheerd zijn? Is er dus geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn echter wel enkele algemene richtlijnen voor het gedetacheerd worden.

  #1 Maximale duur

  In Nederland is er geen wettelijke maximumduur voor detachering vastgelegd, maar in de praktijk zien we dat detacheringsopdrachten meestal tussen de 6 maanden en 2 jaar duren. Gedetacheerd worden heeft dus geen maximale duur, maar over het algemeen zal dit niet langer zijn dan 2 jaar. Vaak zien we dat een gedetacheerde dan in dienst treed bij de opdrachtgever of bij een andere opdrachtgever aan de slag gaat.

  #2 Werkgeversverantwoordelijkheden

  De uitlenende werkgever blijft verantwoordelijk voor de arbeidsvoorwaarden en het welzijn van de gedetacheerde medewerker, ongeacht de duur van de detachering. Dit betekent dat zaken als salaris, pensioenopbouw en arbeidsomstandigheden goed geregeld moeten zijn. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat na een bepaalde periode de gedetacheerde werknemer recht heeft op een vast contract.

  Heb je vragen?
  Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
  Neem dan contact op met Rob Sleebos Consultant
  Email Rob Sleebos 0546 - 853 133

  Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

  Hoe vaak mag je gedetacheerd worden?

  Ook voor het aantal keer gedetacheerd worden is geen strikte wettelijke bepaling. Een werknemer mag meerdere keren een detachering aangaan. Wat wel van belang is bij gedetacheerd worden zijn onderstaande punten, deze zullen we kort toelichten.

  #1 Continuïteit van werk

  Voor werknemers kan frequente detachering bijdragen aan een breed scala aan ervaringen, maar het kan ook invloed hebben op de behoefte aan stabiliteit. Het is dus belangrijk om een balans te vinden die past bij jouw carrièredoelen en persoonlijke omstandigheden. Gedetacheerd worden kan daardoor niet voor iedereen passend zijn, ga na of dit bij je past. Wil jij via detachering aan de slag gaan? Etmaal helpt bij het vinden van een passende uitdaging!

  #2 CAO en bedrijfsafspraken

  Net zoals bij de duur van detachering, kunnen CAO’s of specifieke bedrijfsregels voorwaarden hebben over hoe vaak detachering mogelijk is. Sommige bedrijven kunnen bijvoorbeeld richtlijnen hebben over de minimale periode tussen twee detacheringsopdrachten. Hoe vaak je gedetacheerd mag worden kan soms wat beperkingen hebben. Maar daar zullen wij ook naar kijken en je hierover inlichten wanneer je voor ons aan de slag gaat bij een opdrachtgever.

  Bekijk hier onze nieuwste vacatures!

  Aankomend monteur kabels & leidingen

  • Full time
  • Mbo, Vmbo
  • Hoogeveen
  • €2400 - €2700 per maand
  Vacature bekijken

  Aankomend engineer

  • Full time, Part time
  • MBO/HBO
  • Zwolle
  • €3000 - €3500 per maand
  Vacature bekijken

  Leerling monteur installatietechniek (utiliteit)

  • Full time
  • Mbo, Vmbo
  • Groningen
  • €2200 - €2800 per maand
  Vacature bekijken

  #3 Persoonlijke ontwikkeling

  Voor werknemers is het belangrijk om te kijken naar de kansen voor persoonlijke en professionele groei die detachering biedt. Door gedetacheerd te worden, kun je je netwerk uitbreiden, nieuwe vaardigheden leren en verschillende werkculturen ervaren. Daarbij is het dus wel goed om de balans tussen stabiliteit en ervaring te vinden. Maar via detachering kun je op veel plekken aan de slag gaan en veel ontwikkeling meemaken bij verschillende opdrachtgevers.

  Is detachering iets voor mij?

  Interesse in detachering of erachter komen of detachering iets voor jou is? Etmaal verteld je graag meer over detachering en de mogelijkheden voor jou. Doordat wij voor veel verschillende opdrachtgevers werken, kunnen wij altijd een passende uitdaging voor je vinden. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij op een plek komt waar jij goed zit, maar waar jij ook verder kan groeien. Interesse? Neem contact op en maak een afspraak om kennis te maken!

  Etmaal helpt graag bij het vinden van jouw volgende uitdaging!

  Heb jij een specifiek bedrijf waar je graag aan de slag zou willen gaan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een detacheringsbureau te bieden heeft? Neem dan contact op met Etmaal! Ben jij net klaar met je studie en denk je dat dit niet voor jou is? Dat is niet het geval! Detachering is juist ideaal voor schoolverlaters! Want werken en leren gaat prima samen. Daarnaast kan Etmaal je ook een plek aanbieden in de Etmaal academy. Daar werk jij aan je eigen ontwikkeling en combineer je werken en leren binnen de opdrachtgevers van Etmaal. Interesse? Kom bij ons langs of neem contact op!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo