Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

werkvoorbereider

Wat doet een werkvoorbereider en welke mogelijke specialisaties zijn er?

Specialiseren als werkvoorbereider

De werkzaamheden die jij beoefent zijn afhankelijk van het bedrijf waar jij aan de slag zal gaan! Er zijn drie mogelijke specialisaties zoals de planner, de tekenaar en de calculator. Over het algemeen vormen deze drie gecombineerd de functie van een werkvoorbereider.

Als planner zorg jij ervoor dat alles volgens de planning verloopt. Werkzaamheden zijn onder andere het beoordelen van benodigd personeel, het inroosteren van dit personeel, de inkoop van noodzakelijke materialen en overleggen met partners zoals leveranciers, opdrachtgevers en onderaannemers. Hierbij is snel schakelen bij storingen en onverwachte werkzaamheden cruciaal.

De tekenaar houdt zich vooral bezig met het opmaken, aanpassen en controleren van technische tekeningen voor de verschillende projecten. Kennis van de veel gebruikte programma’s zoals CAD-systemen en Medusa is noodzakelijk om dit beroep te kunnen uitoefenen.

Een calculator houdt zich vooral bezig met het kostenplaatje van de projecten. Hij of zij calculeert welke kosten er zijn voor de benodigde materialen en uren die gewerkt zijn. Aan de hand van de begroting worden de verschillende projecten in de gaten gehouden en bijgestuurd. Overige werkzaamheden van een calculator zijn het berekenen en van eventuele besparingen in materialen of uren en het maken van nacalculaties.

Wat doet een werkvoorbereider?

De belangrijkste werkzaamheden zijn het coördineren van een project of opdracht. Deze vinden in de meeste gevallen op kantoor plaats. Hier beginnen de voorbereidingen van een project. Het voortraject is hier een belangrijkste onderdeel van. Een goede planning maken, bekwaam en goed personeel inzetten en zorgen dat alle noodzakelijke materialen beschikbaar zijn. Dit zijn allemaal werkzaamheden van een werkvoorbereider. Natuurlijk moet dit wel binnen de financiële middelen vallen, hier ben je ook verantwoordelijk voor. Door middel van op de hoogte blijven en bijsturen zorg jij ervoor dat het project soepel verloopt.

Kortom, geen dag is het zelfde! Etmaal begeleidt jou graag in een nieuwe stap in jouw carrière! Wellicht staat jou droombaan hier wel tussen!

Noodzakelijke diploma's / vereisten werkvoorbereider

Een (junior) werkvoorbereider moet beschikken over minimaal een MBO niveau 4 diploma in de technische sector. Eventueel doorstromen naar een HBO-functie valt in de meeste gevallen te overleggen door middel van doorstuderen of bijscholing. Het zelfde geldt voor eventuele WO-functies. Om deel uit te mogen maken van grotere en complexere projecten is meer en veelal hogere scholing vereist.

Vacatures werkvoorbereider

Ben jij op zoek naar een nieuwe functie? Kijk dan of wij een openstaande vacature hebben of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij zullen onze uiterste best doen om een passende vacature werkvoorbereider voor jou te vinden.

Junior werkvoorbereider bij Etmaal?

Etmaal biedt jou de kans om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen in het vakgebied dat jij zou willen! De drie meest voorkomende vacatures bij Etmaal zijn werkvoorbereider elektrotechniek, installatietechniek en infra. Voor deze functies zijn we continue op zoek naar gespecialiseerd en goed personeel voor onze opdrachtgevers. Heb jij interesse om via Etmaal te werken als werkvoorbereider elektrotechniek, installatietechnieken of infra? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op!

Veel voorkomende vacatures bij Etmaal:

  • (Junior) WVB elektrotechniek
  • (Junior) WVB installatietechnieken
  • (Junior) WVB infra
Heb je vragen?
Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
Neem dan contact op met Robert Huis in 't Veld Consultant
Email Robert Huis in 't Veld 0546 - 853 133

Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
Copyright 2024 Etmaal Almelo