Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Wat doet een werkvoorbereider

Wat doet een werkvoorbereider? En wat moet je kunnen als werkvoorbereider?

Kan jij het overzicht bewaren en zorg jij dat de planning altijd kloppend is? Dan is een functie als werkvoorbereider echt iets voor jou! Wij bij Etmaal hebben doorlopend een vacature werkvoorbereider open staan. Onderstaand meer informatie over de vacature werkvoorbereider maar eerst vertellen we je graag iets uitgebreider wat een werkvoorbereider zoal doet.

Wat houdt de functie werkvoorbereider in?

Als werkvoorbereider, in welke branche dan ook, ben jij een belangrijke schakel tussen het kantoor en de operatie buiten. De naam zegt het al: je bereidt het werk wat gedaan moet worden voor. Binnen de ondergrondse infratechniek en installatietechniek zit je als werkvoorbereider voornamelijk op kantoor. Je bent dagelijks bezig met het voorbereiden van alle benodigdheden voor de monteurs die buiten of binnen aan het werk zijn. Bijvoorbeeld de tekeningen, materialen en gereedschappen. Hiermee kunnen de monteurs goed beginnen aan een project. Jij coördineert het project als het ware vanaf kantoor. Voor aanvang van het project en tijdens het project heb jij een belangrijk rol als werkvoorbereider. Je zorgt er voor in, overleg met je uitvoerder, dat er voldoende vakbekwaam personeel per project beschikbaar is, dat het kostenplaatje gelijk loopt met de uitgaven en je zorgt voor het aanleveren van technische tekeningen voor de monteurs. Wanneer het project gestart is houdt de werkvoorbereider de voortgang en planning in de gaten en stuurt dit waar nodig is, in overleg, bij. Ook kan het voorkomen dat de werkvoorbereider gaat monitoren op de project locatie zelf.

Eigenschappen van een werkvoorbereider

Een werkvoorbereider ben je niet zomaar. Naast ervaring in het vak heb je ook diverse eigenschappen nodig. Om jezelf geschikt te achten als werkvoorbereider moet je onder druk kunnen werken, zowel vanuit de projectleiding als de uitvoering. Bijna iedere laag in de organisatie heeft iets nodig van de werkvoorbereider en weet jou dan ook regelmatig te vinden. Je sparringpartners als werkvoorbereider zijn voornamelijk uitvoerders en projectleiders of projectcoördinatoren.

Hoe wordt je werkvoorbereider?

Om in aanmerking te komen voor een vacature werkvoorbereider heb je minimaal een MBO-niveau 3 diploma nodig in een technische richting. Voor een werkvoorbereider maakt het niet gek veel uit of dit nou energietechniek, civiele techniek of installatietechniek is. In alle branches komt een werkvoorbereider voor. Ook kan een organisatie vragen naar een HBO of WO diploma wanneer zij een vacature werkvoorbereider open heeft staan voor complexere en langer lopende projecten. Hier zitten vaak ook meer financiële en aansturende taken aan verbonden.

Werken bij Etmaal als werkvoorbereider? Bekijk onze vacatures!

Zoals bovenstaand al eerder werd omschreven; Etmaal is altijd op zoek naar werkvoorbereiders. Of je nou een zeer ervaren werkvoorbereider met meerdere jaren ervaring bent of je wil graag het vak van werkvoorbereider leren, dan zoeken we jou! Via Etmaal kan je aan de slag als werkvoorbereider maar ook als planner, service coördinator, calculator of engineer. Meer weten over de vacature werkvoorbereider en de andere openstaande vacatures bij Etmaal Technici? Kijk dan gauw in het actuele vacature overzicht of stuur ons een open sollicitatie.

Heb je vragen?
Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
Neem dan contact op met Robert Huis in 't Veld Consultant
Email Robert Huis in 't Veld 0546 - 853 133

Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
Copyright 2024 Etmaal Almelo