Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Werken en leren in de techniek

  Wat zijn de voordelen van een traineeship?

  Overweeg jij om jouw carrière een vliegende start te geven? Of zit je wel eens te denken aan een overstap, maar wil je niet terug in salaris? Een combinatie van werken en leren is dan voor jou wellicht de keus!  Je kiest hiermee voor een baan inclusief volwaardig salaris en je volgt tegelijkertijd een uitgebreid opleidingstraject. Op deze manier kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen én praktijkervaring opdoen.

  Wat zijn nog meer voordelen van een combinatie werken en leren, oftewel een traineeship?

  • Een kijkje in de keuken bij meerdere organisaties of op meerdere afdelingen.
   Als trainee krijg je de kans om bij verschillende organisaties of verschillende afdelingen binnen 1 organisatie aan de slag te gaan. Hierdoor kun je meerdere organisaties met elkaar vergelijken en zie je niet één klein stukje van het werkveld of vakgebied, maar verschillende facetten. Zo krijg je een beter beeld van het werkveld en wat wel of niet bij je past. Bijvoorbeeld als trainee engineering; hierbij kijk en werk je mee op diverse afdelingen zoals werkvoorbereiding, de tekenkamer en de afdeling engineering.
  • Professionele persoonlijke begeleiding.
   Tijdens een traineeship wordt je intensief en professioneel begeleid. Met jouw coach stel je een persoonlijk ontwikkelplan samen. In overleg met jouw coach en begeleider ga je op zoek naar jouw leerpunten en haal je het optimale uit je werk. Naast de opleiding die je volgt, is er in veel gevallen de mogelijkheid om een aanvullende cursus(sen) of training te volgen.
  • Relevante werkervaring bij mooie organisaties.
   Tijdens het traineeship ga je aan het werk bij meerdere grotere opdrachtgevers en werkgevers in het werkveld. Op deze manier bouw je aan een cv met mooie namen.
  • Baangarantie
   Bij een groot aantal opdrachtgevers kun je er na jouw opleiding zeker van zijn dat er een contract op je ligt te wachten.

  Voordelen voor opdrachtgever

  De voordelen zijn er niet alleen voor de werknemer, maar zeker ook voor de werkgever. Door de genoten opleiding neemt de leerling nieuwe theoretische kennis gelijk mee naar de werkgever. De werkgever kan de leerling zó sturen en begeleiden dat in feite sprake is van een bedrijfsopleiding op maat. Tijdens leerwerktrajecten bouwen werkgever en leerling vaak een vertrouwensband op die ertoe kan leiden dat de leerling nog lang ná het behalen van het diploma bij de werkgever in dienst blijft.

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen je er graag meer over!

  Is een traineeship iets voor jou?

  Vraag jij jezelf wel eens af wat een traineeship nou precies inhoudt en of het iets voor jou is? Wij vertellen je er graag iets meer over! Een traineeship is een traject dat bestaat uit een inwerkprogramma en een opleidingsprogramma. Door een optimale samenhang tussen deze onderdelen van het traineeship wordt de trainee getraind in de werkzaamheden en functie die hij of zij in de toekomst zal uitoefenen. Traineeships zijn gericht op MBO niveau 4+ en HBO starters.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo