Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Solliciteren in Coronatijd?

  Is het verstandig om juist nu te solliciteren? En hoe pak je dat aan?

  Om stappen te blijven zetten in je carrière is het belangrijk dat je na blijft denken over je toekomst. Het is naast de crisistijd voor velen ook een periode waarin we tijd hebben om stil te staan bij ons huidige werk. Bevalt het nog? En is dit dan wel of niet de juiste tijd om eens een nieuwe stap te zetten?Als je al een tijd niet hebt gesolliciteerd, kan een brief schrijven en een CV maken  best een drempel zijn. Maar laat je dit je niet weerhouden om te gaan solliciteren; zoek naar oplossingen en kansen.

  Het juiste moment?

  Voor veel mensen heeft solliciteren nu minder prioriteit. Dit betekent dat er op dit moment minder concurrentie op de arbeidsmarkt is. Wellicht dus juist nu toch een goed moment in deze moeilijke tijd. Want als je nu solliciteert benadruk je je motivatie, flexibiliteit, positiviteit en doorzettingsvermogen. Hoe je dat doet?

  Zorg dat je CV up to date is. Voor tips hoe je dit kan doen, lees onze blog Hoe maak ik een goed CV. Spit het internet door voor een vacature die bij jou past. Heb je een voorkeursbedrijf, maar hebben zij geen vacature open staan? Stuur een open sollicitatie.

  Bereid je voor

  Het is belangrijk dat je je goed voorbereid op je sollicitatiegesprek. Het zal waarschijnlijk anders verlopen dan je gewend bent, omdat je misschien niet naar locatie mag komen en je een videogesprek krijgt met jouw potentiële nieuwe werkgever, waarin je jezelf moet verkopen.

  Videosollicitaties worden steeds normaler in deze tijd. Een aantal tips om je videosollicitatie tot een succes te maken:

  • Er zijn veel verschillende programma’s waarmee een videogesprek gevoerd kan worden, zorg ervoor dat je weet hoe het programma werkt. Probeer het bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek een keer uit met een bekende. Op deze manier kun je de misschien wat onwennige situatie al wat minder onwennig maken.
  • Denk na over je achtergrond, zorg voor een rustige achtergrond waarbij de focus op jou ligt en niet op de drukke achtergrond.
  • Zorg dat de ruimte stil is. Zet je normaal je telefoon uit tijdens een sollicitatiegesprek? Doe dit dan nu ook. Geluiden op de achtergrond kunnen erg storend zijn.

  Bereid je verder niet anders voor dan normaal. Normaal zorg je ervoor dat je representatief voor de dag komt, doe dit nu ook.  Print je CV uit en leg het naast je laptop zodat je het bij de hand hebt wanneer ze er vragen over hebben. Zet ook – als je dit fijn vindt - een glaasje water naast je laptop, zodat je geen droge keel krijgt. Oefen je sollicitatiegesprek vooraf, weet wat je wilt zeggen, zodat je niet met je mond vol tanden komt te staan.

  Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of heb je onzekerheden over je huidige werksituatie? Wij voeren graag vrijblijvend een gesprek over de mogelijkheden.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo