Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Wat is en doet een W monteur of monteur W in de installatietechniek?

Hoe maak je de juiste keus?

Verwarring van de functienaam

Een monteur W of W monteur binnen de installatietechniek is op de vacaturebanken en LinkedIn een veel voorkomend woord. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Monteur W of andersom wordt gebruikt als functiebenaming binnen de installatietechniek voor een monteur werktuigbouwkundige installaties of WTB. Er zijn dus voor één functie wel drie manieren om het te schrijven en door diverse installateurs wordt dit ook gedaan. Dit kan vaak, voornamelijk bij werkzoekenden, voor verwarring zorgen.

Wat doet een W monteur?

Wanneer iemand denkt aan werktuigbouwkunde en wat daar allemaal bij komt kijken denken mensen vaak aan het bouwen van een machine (machinebouw) of de metaal technische sector. Een monteur werktuigbouwkundige installaties is overigens niet verantwoordelijk voor de bouw van gehele machines, maar hij of zij legt installaties aan op diverse fronten: klimaatbeheersing, koeltechniek en verwarmingstechniek. Overigens kan een monteur werktuigbouwkundige installaties in de woningbouw ook verantwoordelijk zijn voor het loodgieterswerk en het aanleggen van sanitair.

Welke werktuigbouwkundige installaties?

Zoals je hierboven kan lezen heeft een monteur werktuigbouwkundige installatie een zeer brede en afwisselende functie. Een greep uit de diverse werktuigbouwkundige installaties waar je als monteur W mee aan de slag zou kunnen gaan zijn bijvoorbeeld warmtepompen, waterstofketels, aardgasgestookte cv-ketels en hybrideketels. De zojuist genoemde installaties zijn slechts een klein onderdeel van alle verschillende, ook in grote, te noemen werktuigbouwkundige installaties. In de praktijk kunnen monteurs werktuigbouwkundige installaties ontzettend veel tegen komen.

Ontwikkelingen

Door de steeds toenemende ontwikkelingen binnen de energietransitie veranderen de installaties continue. Ze worden steeds minder milieu belastend en vernieuwd om aan de eisen van de energietransitie te voldoen. Het vakgebied installatietechniek maakt hier dan ook grote sprongen in en zorgt ervoor dat wanneer de behoefte voor schonere installaties er zijn, zij voorop lopen met de ontwikkelen. Dit maakt het interessant.

Noodzakelijke diploma's / vereisten

Maar hoe wordt je monteur werktuigbouwkundige installaties? Door een MBO niveau 2, 3 of 4 opleiding te volgen richting monteur werktuigbouwkundige installaties. Bijvoorbeeld aan het Deltion College in Zwolle. Wil jij hier meer over weten en lijkt het je wel wat om installatiemonteur te worden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Vacatures monteur W

Ben jij op zoek naar een functie als monteur W? Kijk dan of wij een openstaande vacature hebben of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij zullen onze uiterste best doen om een passende vacature voor jou te vinden.
Heb je vragen?
Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
Neem dan contact op met Bianca Di Marzio Recruiter
Email Bianca Di Marzio 0546 - 853 133

Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
Copyright 2024 Etmaal Almelo