Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Vrouwen in de techniek

  De afgelopen jaren is het aantal vrouwen dat voor een technische opleiding kiest gestegen. Voornamelijk op hbo- en wo-niveau wordt door vrouwen steeds vaker voor een opleiding in de techniek gekozen. Helaas zijn het er nog lang niet genoeg, want van alle mensen die in de techniek werken in Nederland, is slechts 13 procent vrouw.

  Vrouwen hebben niet altijd een duidelijk beeld van wat werken in de techniek precies inhoudt. En onbekend maakt vaak onbemind… Echter in de praktijk blijkt, dat wanneer vrouwen eenmaal werkzaam zijn in een functie en/of een organisatie gericht op techniek, ze in grote mate hun carrière in het vakgebied voortzetten. We zien weinig vrouwelijke collega’s ‘switchen’.

  De technische branche staat te springen om vrouwen! Nederlandse vrouwen staan bekend als zelfstandig en slim. Ze zijn goed in het aanvoelen van problemen, denken oplossingsgericht en hebben oog voor detail. Wanneer er vrouwen aan een team worden toegevoegd heeft dit vaak een positieve invloed op de werkomstandigheden en draagt dit bij aan een goede sfeer op de werkvloer. Ook zijn vrouwen gewoon nodig, omdat er niet genoeg mannen zijn die het tekort aan medewerkers in de techniek kunnen opvullen.

  Vrouwelijke detacheerders bij Etmaal

  Bij Etmaal detacheren we regelmatig vrouwen in technische functies. Eén daarvan is Mariska, zij is inmiddels alweer geruime tijd in dienst bij Etmaal. Mariska Riedijk is 30 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Dordrecht maar woont sinds 6 jaar in Drenthe. Ze is werkzaam bij Visser en Smit Hanab in de vestiging Hoogeveen als werkvoorbereider uitvoering voor de saneringen in regio Noord.

  Mariska haar vooropleidingen waren allesbehalve technisch: honden trimmen en gediplomeerd visagiste en hairstyliste. Ze heeft gewerkt bij onder andere Alternate Nederland en Schenk Tanktransport, beide in administratieve functies. Uiteindelijk is ze via Etmaal in de technische branche terecht gekomen. Intussen is Mariska alweer 4 jaar werkzaam bij Visser en Smit Hanab.

  One of the guys

  Het merendeel van haar collega’s is man, in totaal heeft ze 15 vrouwelijke collega’s in regio Noord met uiteenlopende functies. Ze heeft geen problemen met haar mannelijke collega’s en vindt het fijn om met hen te werken. Echt een voordeel als vrouw in de mannenwereld is er niet vindt Mariska, maar ‘one of the guys’ zijn vindt ze heerlijk!

  Op de vraag of Mariska ooit nog in een vrouwenwereld wil werken antwoordt ze: “Heel eerlijk? Nee, eigenlijk niet. Ik zit heerlijk op mijn plek zo!”

  Ben jij ook benieuwd naar een werkplek in de techniek? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo