Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Vol goede energie na de vakantieperiode?

  In de vakantie komt iedereen tot rust, maar tegelijkertijd heb je ook meer tijd om na te denken, over je werk, je collega’s, je gezin, je woning, etc. Ben jij tevreden over waar je nu staat of wil je graag wat veranderen?

  Allereerst is het belangrijk om te vertellen dat het geen schande is als je op bovenstaande vraag antwoordt dat je niet helemaal tevreden bent. Ook dan heeft de vakantieperiode je goed gedaan en weet je dat waar je nu staat je niet gelukkig maakt. Ga na waar de schoen knelt, is dit een privékwestie of werk gerelateerd? Tijd voor verandering!

  Is de conclusie dat je op je werk niet op je plek zit, ga dan na wat je mist. Voordat je hals over kop ontslag neemt en op zoek gaat naar een nieuwe baan, is het belangrijk dat je jezelf eerst een aantal vragen stelt:

  - Krijg je genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?
  - Heb je nog uitdaging in je werk?
  - Voel je je gewaardeerd?
  - Geeft het werk je voldoening of denk je dat je eigenlijk wel een stapje hoger kunt?
  - Hoe is de sfeer met de collega’s/met het bedrijf?
  - Zie je er tegenop om naar je werk te gaan?
  En de allerbelangrijkste vraag: heb je dit gevoel al voor een langere periode?Wanneer je de plus- en minpunten hebt afgewogen en misschien iemand uit je omgeving om advies hebt gevraagd, is het belangrijk dat je een beslissing maakt. Is de conclusie dat je baan daadwerkelijk het struikelpunt is, dan ben je al een heel eind, maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw baan je droombaan wordt?

  Vier tips om te achterhalen wat jouw droombaan is:

  1. Laat het idealisme los.

  In deze drukke maatschappij vertelt iedereen je dag en nacht dat ze een fantastische baan hebben, met een goed salaris en geweldige projecten. Weet, dat iedereen zich altijd beter voordoet dan het daadwerkelijk is, dit is menselijk. Ook zij hebben heus wel mindere dagen. Verwacht niet te veel van jezelf en ga eens na wat jij oprecht leuk vindt/lijkt om te doen.

  1. Vraag anderen in je omgeving.

  Heb je zelf eigenlijk geen idee wat je leuk lijkt? Geen zorgen, vraag mensen uit je omgeving wat zij een leuke baan voor je vinden. Vraag daarbij ook de beargumentering waarom ze het vinden. Ook kun je natuurlijk oud werkgevers vragen, zij kennen je op het gebied van werk natuurlijk het best.

  1. Heb je intussen iets een richting voor ogen?

  Kijk op vacaturesites, social media of surf over het internet voor meer informatie over de functie. Bedenk je wel dat functieomschrijvingen op papier een functie er soms anders uit doen laten zien. Maar aan de andere kant: wie niet waagt, wie niet wint.

  1. Pin je niet vast op één baan of één functie.

  De allerlaatste tip: weet je nog steeds niet goed welke functie bij je past? Ben je niet helemaal thuis in de bedrijfswereld en weet je daarom dus niet goed wat de opties zijn? Wil je niet weer meteen bij één bedrijf vast in dienst, maar juist bij meerdere partijen een kijkje in de keuken nemen? Of wil je jezelf graag blijven door ontwikkelen? Wil je samen met een vaste coach kijken waar jouw competenties liggen? Onze experts helpen je graag om jouw wensen te verwezenlijken. Neem contact met ons op, zodat we samen met jou de zoektocht naar jouw droombaan kunnen aangaan.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo