Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Tips en tricks voor het optimaal gebruik van je LinkedIn

  Ben jij een starter op de arbeidsmarkt? Of juist na 10 jaar op zoek naar een nieuwe baan? Dan is het handig om naast het optimaliseren van je CV, ook online je CV/LinkedIn-profiel zo goed mogelijk te vullen met relevante informatie. Tegenwoordig is dit net zo belangrijk. Doordat een groot deel van ons leven zich al online afspeelt is het fijn om je LinkedIn-profiel up-to-date te hebben. Of dat nu is om zelf te solliciteren of juist om door recruiters benaderd te worden.

  Wil jij weten hoe je een LinkedIn-profiel zo goed mogelijk presenteert? Wij geven een aantal tips:

  1. Zorg voor een professionele en zakelijke foto

  Een professionele foto is een foto die jij gebruikt voor je CV en LinkedIn-profiel. De foto is gemaakt in kleding die jij ook naar werk aan zou trekken en waarbij de achtergrond niet afleidt.

  Het is belangrijk dat je een witte of juist zwarte achtergrond kiest, je gezicht van de voorkant ziet en dat het bijvoorbeeld geen vakantie foto’s zijn.

  Daarnaast kun je op je LinkedIn-profiel ook een persoonlijke omslagfoto toevoegen, denk hierbij aan een foto uit het werkveld of wellicht een landschap. Deze omslag zegt iets over jou als persoon.

  1. Maak een korte samenvatting

  Deze samenvatting kun je toevoegen aan je LinkedIn-profiel. Dit is een korte introductie van jezelf, wie jij bent als persoon en op de werkvloer. Hierin kun je ook je sterke eigenschappen en talenten benadrukken en vertellen waarom je een aanwinst bent voor een potentiële werkgever.

  1. Maak je profiel openbaar

  Op LinkedIn krijg je de keuze om je profiel op privé te zetten. Wanneer je op zoek bent naar een baan is het aan te bevelen om je profiel op openbaar te zetten. Hierdoor kunnen opdrachtgevers of recruiters je benaderen.

  1. Laten weten dat je beschikbaar bent

  Wanneer je profiel op openbaar staat kun je er ook voor kiezen om via LinkedIn aan te geven dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Dit kan zijn wanneer je in een functie zit of werkloos bent. Recruiters krijgen hierdoor een melding, die alleen door mensen met een LinkedIn Recruiter profiel te zien zijn. Je collega’s kunnen dit bijvoorbeeld niet zien.

  1. Opleidingen, certificaten en vaardigheden toevoegen

  Wanneer je werkervaring up-to-date is, zal je ook je opleidingen, certificaten en vaardigheden bij moeten houden. Het is voor veel bedrijven aantrekkelijk om te lezen wie jij bent en of dit binnen het bedrijf en de cultuur past. Denk hierbij aan je (voor)opleidingen, gevolgde cursussen en trainingen. Daarnaast vermeld je alle programma’s waar je mee kunt werken, van Microsoft Office tot bijvoorbeeld diverse tekenprogramma’s.

  1. Hobby’s vertellen ook wie jij bent

  Als je alles zo goed mogelijk hebt ingevuld op je LinkedIn-profiel is het niet onverstandig om je hobby’s toe te voegen. Tegenwoordig hechten veel bedrijven hier waarde aan en is het fijn om iets meer te weten dan alleen wie je vorige werkgevers waren.

  Succes!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo