Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Terug naar Koningsdag 2019

  Terug naar Koningsdag 2019

  Op 27 april 2019 bracht de jarige koning Willem-Alexander – net als voorgaande jaren - een bezoek aan een stad in Nederland. Dit jaar was het de beurt aan Amersfoort. De koning werd deze dag vergezeld door koningin Máxima, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, en de prinsen Constantijn, Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan, Floris en hun echtgenotes.

  Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort ontving en begeleidde de koninklijke gasten tijdens een wandeling door de stad. De wandelroute begon op de Kleine Haag en eindigde bij het Eemplein, waar het slotfeest plaatsvond. In totaal kwamen er deze dag 45.000 feestende bezoekers in de stad.

  Niet alleen in Amersfoort was het feest, in heel Nederland werden er evenementen georganiseerd voor jong en oud. De hele dag stond in het teken van feest en gezelligheid.

  27 april 2020

  Corona maakte van Koningsdag dit jaar Woningsdag. De verjaardag van koning Willem-Alexander kreeg een heel ander karakter; er waren geen Koningsspelen, vrijmarkten of concerten. Het alternatieve programma bestond uit; klokken luiden, een televisieprogramma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen, een digitale vrijmarkt en de mogelijkheid voor kinderen om de koning digitaal te kunnen feliciteren. De dag werd afgesloten met een thuistoost.

  27 april 2021

  Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk om de verjaardag van de koning te vieren. Geen wilde Koningsnacht dus voor de feestvierders, maar een online-event. Gelukkig is er dit jaar wel iets meer ondernomen dan vorig jaar. Je kan bijvoorbeeld weer deelnemen aan een online vrijmarkt. In Friesland wordt er een opritmarkt georganiseerd. De buurtapp Nextdoor organiseert een grote digitale kledingmarkt. In Ossendrecht wordt er een fotopuzzeltocht voor de kinderen gehouden en vanuit Middelburg wordt er een online Koningsdag 2021 feestje georganiseerd. Ook Qmusic organiseert een feestje en zendt vanaf 11.00 uur live uit op locatie bij Paleis Noordeinde, waar verschillende artiesten optreden voor het Koninklijk Huis.

  Zelf is de koning samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

  Snakken naar normaal

  Wat snakken we toch met zijn allen naar Koningsdag 2019. Het is het tweede jaar op rij dat we de viering en gezelligheid moeten missen. Ook al zou het dit jaar net zo’n kletsnatte Koningsdag worden als in 2019, het feest zal er niet minder om zijn. We verlangen allemaal naar de leuke dingen die al zo lang niet meer mogen. We kunnen het misschien niet eens meer voorstellen dat er toen 45.000 feestende bezoekers naar Amersfoort kwamen.

  Maar de plannen liggen intussen klaar en er wordt vanuit gegaan dat we de dieptepunten achter de rug hebben. Na Koningsdag komen er opnieuw versoepelingen om langzaam terug naar normaal te gaan. Voor ons ligt alleen nog de taak: houd je aan de coronamaatregelen, zodat we met zijn allen ervoor zorgen dat we Koningsdag 2022 wel weer als normaal kunnen vieren!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo