Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Stressloos je vakantie in en uit

  Wat ga jij dit jaar doen in je vakantie? Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? Kun jij volledig genieten in je vakantie of bekijk je stiekem dagelijks nog even je werkmail? Om echt even goed uit te kunnen rusten hebben wij een paar tips:

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk

  Vorig jaar ging 70% van alle Nederlanders onvoorbereid op vakantie. Dit had verschillende oorzaken, maar het gevolg hiervan is dat je boven op je werkdruk nog extra (vakantie)stress krijgt. Om dit te voorkomen moet je je goed voorbereiden: zorg dat je de taken op je werk hebt volbracht, de spullen voor de vakantie in huis hebt gehaald en als het je rust geeft; bekijk alvast via Google Maps (of andere sites) hoe de omgeving van je vakantiebestemming eruit ziet.

  2. Maak het contrast niet te groot

  Wanneer je vanuit een drukke werkweek - waarin alle goals nog even gemaakt moeten worden – in een rustige nietsdoen vakantieweek terecht komt, zal dit gevolgen hebben voor je vakantie. Doordat je in een totaal ander ritme terecht komt is er een grote kans dat je juist instort tijdens je vakantie en nog veel gestrester weer aan het werk gaat na je vakantie. Zorg er dus voor dat je naar je vakantie toe werkt; in plaats van harder werken neem je wat gas terug en draag indien nodig een aantal taken waar je niet meer aan toe komt over aan een collega. Hierdoor kun je vanaf dag 1 van je welverdiende vakantie genieten.

  3. Ruim de boel op en gun jezelf tijd

  Wanneer je terugkomt van vakantie en je ziet dat je huis en/of werkplek een rommeltje is, is je 1-0 voorsprong van rust die je op vakantie hebt gecreëerd alweer weg. Zorg er dus voor dat je het huis en de werkplek opgeruimd achterlaat wanneer je op vakantie gaat, dit zorgt voor rust in je hoofd en hierdoor zul je met een frisse start weer aan het werk gaan na je vakantie. Gun jezelf ook de tijd om terug te keren op je werk. Plan je eerste week niet meteen vol met vergaderingen en afspraken. Zorg dat je rustig en op een prettige manier weer opstart.

  4. Vakantie is niet altijd ontstressen

  Het is geen standaardgegeven dat je volledig hersteld van een vakantie. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers zelfs na een sabbatical van zes maanden tijdens hun eerste werkdag op hetzelfde energie- en stressniveau als voorheen zitten. Dit is vooral bij mensen die voor een langere tijd een hoog stressgehalte hebben, waarbij de vakantie er alleen voor zorgt dat het stressgehalte iets omlaag gaat. Met bovenstaande tips - en door niet te veel hooi op je vork te nemen - kun je ervoor zorgen dat jouw vakantie wel stressvrij wordt.

  Succes en alvast een fijne vakantie!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo