Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Sollicitatietips

  Wij als detacheerder hebben al met veel kandidaten om tafel gezeten. Van kandidaten in joggingbroek tot kandidaten strak in het pak.
  Maar hoe ga je nu goed voorbereid naar je sollicitatiegesprek? Wij hebben een aantal tips voor je!

  Een overzichtelijk C.V.

  Je eerste stap van de sollicitatietips is een goed C.V. Een goed C.V. heeft een logische indeling en niet te veel poespas. Als je wat meer wilt opvallen met je C.V. kun je gebruik maken van één van de mooie sjablonen die gratis op internet te downloaden zijn.

  De eerste indruk

  Het klinkt cliché, maar de eerste indruk maak je maar 1 keer! Denk daarom na over je kleding; als je als monteur wilt solliciteren, ga dan niet in een driedelig pak. Semi-formeel is vaak een goede keus. Onder semi-formeel verstaan we kleding, die meer chic is dan dagelijkse kleding, maar niet zo formeel is als een smoking of fancy jurk. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan je lichaamsverzorging zoals; je haardracht, geur, nagels en handen. Als je goed gekleed en verzorgt op gesprek gaat voel je je ook zelfverzekerder.

  Lees je in over de organisatie

  Een niet te missen item voor sollicitatietips: inlezen over de organisatie. Het gesprek verloopt prettiger als je mee kunt praten over het bedrijf of als je kunt aangeven dat je kennis van bepaalde zaken hebt. Je kunt natuurlijk informatie over het bedrijf vinden op de website van het bedrijf zelf. Bekijk op welke social media kanalen het bedrijf actief is en Google het bedrijf; door te lezen waarmee het bedrijf misschien al eens (recent) in het nieuws is gekomen kun je tijdens het gesprek laten zien dat je op de hoogte bent.

  Wat maakt jou de geschikte persoon voor deze functie?

  Geef goede redenen waarom ze voor jou moeten kiezen en niet voor iemand anders. Wat maakt jou uniek? Probeer jezelf te verkopen maar blijf consequent en eerlijk. Maak jouw sterke punten belangrijk voor het bedrijf, maar blijf wel dicht bij jezelf. Als je te positief bent over bepaalde eigenschappen kunnen onjuistheden bij latere vragen aan het licht komen.

  Ken je sterke punten waarin jij uitblinkt!

  De vraag naar je sterke punten wordt erg vaak gesteld. Als je deze vraag goed weet te beantwoorden, het liefst met concrete voorbeelden, geeft dit aan dat je beschikt over zelfkennis. Focus je vooral op de eigenschappen die bijdragen aan het goed kunnen uitvoeren van de functie.

  En ook je zwakke punten…

  Op de vraag naar je sterke punten volgt vaak ook de vraag naar je zwakke punten; wees eerlijk maar probeer ze om te buigen naar iets positiefs. Je kunt natuurlijk ook vertellen dat je weet dat je een bepaalde mindere eigenschap hebt, maar dat je al een manier hebt gevonden hoe daar mee om te gaan. Denk hier van te voren goed over na, zeg geen dingen die je totaal ongeschikt maken voor deze functie.

  Nog vragen?

  Met vragen kun je je interesse in de functie en organisatie tonen. Vaak weten kandidaten geen vragen meer op dit moment; dat is een gemiste kans. Bereid vragen voor, maar stel deze natuurlijk niet meer als ze al aan de orde zijn geweest tijdens het gesprek. En niet onbelangrijk; stel wel relevante vragen.

  Passende baan

  Het laatste wat niet mag ontbreken op de sollicitatietips is een passende vacature! Bekijk hier welke vacatures wij open hebben staan!

  Detachering via Etmaal Technici

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jouw kunnen brengen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

  Tot snel!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo