Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Projectleider

Waar houdt een projectleider zich mee bezig?

Werkzaamheden

We zien de laatste tijd steeds meer functies ontstaan met de titel projectleider en projectmanager. Maar waar houdt een projectleider zich nou eigenlijk dagelijks mee bezig? Als projectleider geef je zoals het woord al zegt, leiding aan een project, met het verschil met een normale managersrol, dat het project een eindpunt en eindresultaat heeft. Je hebt te maken met alle werkzaamheden uit de keten; van de aanvraag van het ontwerp tot en met de uitvoering en de oplevering. In elke fase van het project zorg je ervoor dat jouw team mensen (het projectteam) sturing krijgt om de werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren. Een goede projectleider zorgt dat deze zaken allemaal gestroomlijnd verlopen:

  1. Afspraken maken over het eindresultaat. Samen met degene die de offerte heeft opgesteld en het contact heeft gehad met de klant, bespreek je het eindresultaat.
  2. Het ontwerpen van het projectplan; je bereid de verschillende werkzaamheden voor en stemt deze op elkaar af om tot het eindresultaat te komen.
  3. Opstarten project: De taken en verantwoordelijkheden worden verdeeld. Je zorgt ervoor dat de medewerkers gemotiveerd zijn, zodat het project een succes kan worden.
  4. Monitoren van de voortgang. Je hebt als projectleider de leiding over de dagelijkse gang van zaken. Je ziet toe op de regels, kwaliteit en deadlines.

Monitoring

Een projectleider zal zich in de praktijk het meest bezig houden met het laatste punt; het monitoren van de voortgang van het project. Voor jou is het zaak om de touwtjes in handen te houden en overzicht te houden.  Een project loopt zelden zonder onverwachtse omstandigheden en daar weet je als projectleider goed mee om te gaan er kan een medewerker ziek worden, een leverancier kan niet leveren, etc.

Projectleider infra

Een projectleider infra heeft meestal meerdere projecten onder zich, zowel boven- als ondergronds. De projecten verschillen van elkaar in complexiteit en looptijd. Iets specifieks noemen over projectleider indeze branche. De opdrachtgevers waar je mee en voor werkt zijn veelal (semi)overheden, netbeheerders, waterschappen, het ministerie van Defensie, industrieën, projectontwikkelaars en particulieren.

Projectleider infra

Een projectleider infra heeft meestal meerdere projecten onder zich, zowel boven- als ondergronds. De projecten verschillen van elkaar in complexiteit en looptijd. De opdrachtgevers waar je mee en voor werkt zijn veelal (semi)overheden, netbeheerders, waterschappen, het ministerie van Defensie, industrieën, projectontwikkelaars en particulieren.

Etmaal heeft regelmatig vacatures bij diverse opdrachtgevers.  Als je deze uitdagende functie binnen de infra of civiele techniek wel ziet zitten; waar moet je dan aan voldoen?

  • Een afgeronde HBO opleiding richting Civiele Techniek of gelijkwaardig
  • Werkervaring in de uitvoering of werkvoorbereiding is een pré
  • Ervaring met diverse contractvormen zoals RAW- en UAV-GC
  • Ervaring met het schrijven van EMVI-plannen en het opstellen van urenbegrotingen en offertes is een pré
  • Klantgericht en commercieel vaardig

Heb je interesse of ben je benieuwd naar jouw toekomstperspectief? We gaan graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

Vacatures projectleider infra

Ben jij op zoek naar een nieuwe functie? Kijk dan of wij een openstaande vacature hebben of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij zullen onze uiterste best doen om een passende vacature projectleider voor jou te vinden.

Werken bij Etmaal?

Etmaalbiedt jou de kans om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen in het vakgebied dat jij zou willen! Heb je niet de nodige diploma’s maar ben je toch benieuwd of de technische sector iets voor jou is? Wellicht kunnen wij wat voor jou beteken? Neem contact met ons op!

Ook wanneer je nog niet over de juiste papieren beschikt of wanneer je nog geen ervaring hebt kun je bij Etmaal terecht. Want dankzij onze Etmaal Academy kunnen wij jou begeleiden bij de ontwikkeling, maar kun je direct ervaring opdoen in het werkveld!

Heb je vragen?
Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
Neem dan contact op met Bianca Di Marzio Recruiter
Email Bianca Di Marzio 0546 - 853 133

Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
Copyright 2024 Etmaal Almelo