Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Ontwikkelingen in de installatiebranche

  Installatietechniek & Klimaatakkoord

  Op 4 september heeft Techniek Nederland getekend voor steun aan het Klimaatakkoord. Dat betekent dat de installatiebranche zich wil zich inzetten om de CO2 uitstoot van de gebouwde omgeving, de infrastructuur en de industrie terug te dringen. De branche denkt zelf dat zij een belangrijke bijdrage kan leveren. Ze denken dit te kunnen doen door innovatieve oplossingen te bedenken en personeel te werven die zich ‘groen/duurzaam’ hebben ontwikkeld.
  De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de installatietechniek biedt zowel kansen als verplichtingen voor de installatiebranche. Het juist en tijdig inspelen op de aanstaanden veranderingen is essentieel voor zowel bedrijven als werknemers.

  We hebben de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet:

  Utiliteitsbouw:

  • In de utiliteitsbouw zien we een grote toename van het monteren van zonnepanelen (stormvast en ballastvrij), zonnecollectoren en warmtepomp-units op platte, hellende en gebogen daken met EPDM, PVC of bitumen.
  • Het terugwinnen van restwarmte uit douchewater met douchegoot-wtw’s en douchepijp-wtw’s. Deze techniek is minder bekend dan vloerverwarming en zonnepanelen, maar zeker net zo interessant als het gaat om energiebesparing. In plaats van een normale waterafvoer onder de regendouche, bevindt zich nu een koperen warmtewisselaar. Deze douchepijp-wtw wordt verticaal onder de douche geplaatst waardoor het gebruikte warme douchewater eerst door de warmtewisselaar stroomt. Bij dat proces wordt de restwarmte benut om koud aanvoerwater voor te verwarmen.

  Industrie

  • Lage temperatuur afgiftesystemen zoals droogbouw vloerverwarming
  • Wandverwarming: toe te passen als renovatie en bij nieuwbouw
  • Klimaatplafonds: Een warmtebufferend systeemplafond voor een optimaal binnenklimaat. Minimaliseert het benodigde koelvermogen en bespaart tot max. 50% op de energiekosten. Deze  investeringen zijn niet alleen duurzaam maar ook  fiscaal voordelig.

  Als gevolg van deze innovatieve ontwikkelingen zal de arbeidsmarkt veranderen de komende jaren. De installatiebranche wordt dé branche met carrièrekansen. Dus mocht je je zorgen maken over het klimaatakkoord? Nergens voor nodig; het aantal vacatures in de installatietechniek zal fors oplopen; als je jezelf ontwikkelt op het gebied duurzaamheid creëer je kansen voor jezelf.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo