Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Monteurs in coronatijd

  Iedereen heeft in het afgelopen jaar op zijn of haar manier wel te maken gehad met zakelijke beperkingen door het coronavirus. Sommige sectoren werden stilgelegd, anderen konden wel doorgaan maar moesten zich houden aan de maatregelen, waaronder de hele dag een mondkapje dragen, afstand houden, minder klanten tegelijk ontvangen, thuiswerken, eerder sluiten, niet carpoolen, etc. Wij vroegen onze monteurs of zij ook hinder hebben ondervonden in de coronaperiode.

  Aan het woord…
  Bertin: ‘In principe heb ik niet zoveel last gehad van de coronamaatregelen. Ik moest wel van werk switchen, omdat er op een gegeven moment geen materialen meer binnenkwamen door de lockdown in China en dus was er geen werk meer. Ik heb toen drie weken thuisgezeten en daarna ben ik teruggegaan in de meters waar ik ook vandaan kwam. Natuurlijk was het wel puzzelen af en toe om de anderhalf meter te waarborgen of omdat we niet meer samen met een collega naar locatie mochten rijden. Maar ik denk dat mensen die op kantoor werken meer last hebben gehad van de maatregelen. Ik kon tenminste nog mijn collega’s zien.’

  Hans: ‘Ik heb er weinig problemen aan ondervonden, ons werk ging tenslotte gewoon door. De werkzaamheden buiten vonden plaats op anderhalve meter afstand. Ook de werkzaamheden binnen konden doorgaan, tevens op anderhalve meter en met mondkapje op. Het was dus niet heel anders werken voor mij, alleen iets afstandelijker.’

  Dirk: ‘Ik heb gelukkig gewoon kunnen doorwerken tijdens corona en dus weinig last gehad van de maatregelen. Bij ons ging het werk tot de voordeur door, het werk achter de voordeur moest wachten. Buiten werd er op anderhalve meter gewerkt en ook in de keet werd er anderhalve meter afstand gehouden.’

  Voor Bertin, Hans en Dirk vielen de coronabeperkingen dus mee. Zij hebben grotendeels met een paar aanpassingen, zoals een mondkapje en anderhalve meter afstand, lekker kunnen doorwerken. Maar wij zijn ook benieuwd naar jou! Hoe heb jij de coronaperiode ervaren? Laat het ons weten in de comments onder onze post.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo