Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Monteur openbare verlichting

Taken en werkzaamheden

Goede verlichting langs de sporen en wegen vergroot de zichtbaarheid van de weggebruiker en versterkt het gevoel van veiligheid van de mensen. Dit leidt tot minder verkeersongevallen. De laatste jaren worden diverse innovatieve verlichtingsoplossingen toegepast binnen de openbare verlichting. Zo wordt met ‘dynamische verlichting’ de lichtintensiteit aangepast aan het weer en de drukte op de wegen. Dit werkt energiebesparend, reduceert de exploitatiekosten en leidt tot minder lichtvervuiling.

De werkzaamheden variëren van het plaatsen van schakelmateriaal, elektrotechnisch montage werkzaamheden, afmonteren van kabels, het in bedrijf stellen van de openbare verlichtingsinstallaties, het lezen van de technische tekeningen, signaleren en rapporteren van meer/overwerk en het inmeten voor het plaatsen van de installaties. Ook het verzamelen van gegevens met betrekking tot meetrapporten en overige informatie voor de administratie behoren tot jou verantwoordelijkheid.

Als monteur openbare verlichting zorg je voor de plaatsing en aansluiting van openbare verlichtingssystemen. Dit is deels onder en bovengronds. Je bent als monteur openbare verlichting werkzaam op infrastructurele projecten. Als er een storing is aan het verlichtingsnetwerk, word jij opgeroepen om de storing te verhelpen. Eerst dient de storing gelokaliseerd te worden, jij doet vervolgens een analyse van het probleem en dan zorg je voor de reparatie. Het openbare verlichtingsnetwerk is aan sterke technische ontwikkelingen onderhevig. Als monteur openbare verlichting heb je een natuurlijke belangstelling voor deze ontwikkelingen en word je opgeleid om dit in jouw werk toe te passen. Daar zorgen wij met onze Etmaal Academy voor, hiermee kun jij jezelf blijven ontwikkelen!

Noodzakelijke diploma's / vereisten monteur openbare verlichting

  • Minimaal een afgeronde MBO opleiding niveau 2 of 3 richting Elektrotechniek, monteur infratechniek data/elektra of laagspanningsnetten;
  • Aantoonbare ervaring in het uitvoeren van projecten op het gebied van openbare verlichting en/of verkeerstechniek;
  • Relevante opleidingen zoals BEI VP of BEI AVP LS netten, VCA, BHV en Veilig Werken Langs de Weg;
  • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
  • Geen 9 tot 5 mentaliteit;
  • Geen last van hoogtevrees.

Vacatures monteur openbare verlichting

De vacatures op onze website zijn de actuele vacatures die wij open hebben staan. Indien uw gewenste vacature er niet tussen staat kunt u contact met ons opnemen om te kijken welke mogelijkheden Etmaal u kan bieden. Bekijk onze vacature monteur openbare verlichting of gerelateerde vacatures op onze website of neem contact met ons op.

Monteur openbare verlichting bij Etmaal?

Een monteur openbare verlichting werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Voor grote projecten werk je samen met collega’s om een installatie succesvol veilig te stellen. Natuurlijk stel je de bewoners en/of opdrachtgevers op de hoogte van je werkzaamheden. Voor een storing aan het netwerk kan het zijn dat je zelfstandig op pad gaat.

Wil jij een veelzijdige en zelfstandige baan waar je op het ene moment aan snelwegen werkt en het andere moment in de nieuwbouwwijk bezig bent? Dan ben je bij ons als monteur openbare verlichting op de juiste plek! Neem contact op of solliciteer direct!

Heb je vragen?
Heb je een vraag over een vacature of wil je aanvullende informatie?
Neem dan contact op met Robert Huis in 't Veld Consultant
Email Robert Huis in 't Veld 0546 - 853 133

Etmaal verbindt technici binnen de energie- en installatietechniek.

Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
Copyright 2024 Etmaal Almelo