Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Monteur binnen de installatietechniek, de droombaan van Mariska

  Vanuit Werkplein Twente waren wij, Etmaal Technici, uitgenodigd op het ‘Meet & Greet’ evenement in de schouwburg in Hengelo. Daar kwamen wij Mariska tegen, een erg enthousiaste en vrolijke vrouw die zoekende was naar een nieuwe (technische) uitdaging.

  Een vrouw als monteur binnen de installatietechniek, daar denk je niet meteen aan. Maar Mariska heeft in april het roer omgegooid en is als monteur-in-opleiding de ‘mannenwereld’ ingegaan. Ze vertelt er zelf over:

  Hoe het begon...

  “Ik ben Mariska, 47 jaar. Ik woon in Holten en ik werk als leerling-servicemonteur bij Energiewacht. Ik ben gedurende mijn hele loopbaan werkzaam geweest binnen de beveiligingsbranche. In totaal heb ik bijna 20 jaar diverse functies hierin uitgeoefend. Van mobiel surveillant tot accountmanager/frontdeskmanager. Ik heb een team geleid van zo’n 25 man en maakte weken van 60, soms wel 70 uur. Een hele diverse en leuke baan, maar na een aantal veranderingen binnen het bedrijf, ben ik in goed overleg uit dienst gegaan.

  En toen zat ik 1 januari ineens, na 16 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, thuis…
  Ik heb bij het UWV een competentietest gedaan, daar kwam uit dat installatietechniek iets voor mij was. Dit leek mij zelf ook erg leuk. Ik heb toen een meeloopdag gehad als monteur beveilingstechniek, maar eigenlijk wilde ik na al die jaren in de beveiliging, de beveiligingsbranche uit.

  Werkplein Twente

  Ik ben toen uitgenodigd bij het Werkplein om mij te oriënteren. Daar stond Rob, namens Etmaal, en we raakten aan de praat. Ik wilde graag een BBL-traject doen en Etmaal bood die mogelijkheid. Misschien omdat ik wat ouder ben, maar ik wilde dit keer echt iets doen wat ik nog zeker 20 jaar wil doen. Ik wilde graag een kans krijgen om helemaal een nieuwe branche in te gaan. Ook vind ik het veel belangrijker dan vroeger om niet alleen leuk werk, maar ook een goede klik met de werkgever te hebben.

  Etmaal x Energiewacht

  Met Etmaal had ik meteen een klik. Zij boden mij de kans waar ik om vroeg, omdat ze zagen dat ik een harde werker ben en technische affiniteit heb. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om thuis te klussen en te knutselen aan technische installaties. Daarnaast heb ik een oldtimer. Hobbymatig sleutel ik aan mijn oude Bedford camper en bezoek hiermee evenementen en tourdagen.

  Luisterend naar mijn wensen vond Etmaal dat Energiewacht de perfecte partij voor mij was. Energiewacht is een installatiebedrijf met landelijke dekking, met name gericht op klimaattechniek én 1 van de vaste opdrachtgevers van Etmaal. Ik heb vervolgens bij Energiewacht Deventer twee meeloopdagen gehad. Ook met hen had ik meteen een klik en ze wilden mij graag verwelkomen als zij-instromer.

  Aan de slag

  Sinds eind april ben ik dus aan het werk als servicemonteur WTB in opleiding en het gaat goed, ze zijn erg tevreden. Ik moet alleen leren, dat ik een leerling ben en fouten mag maken. Ik ben perfectionistisch en wil alles meteen goed doen, maar ik moet onthouden dat ik het nog moet leren en dat dat tijd kost. Ik moet nog wachten tot september voordat ik met mijn BBL-opleiding kan starten, daar baal ik wel van, maar tussendoor probeer ik mezelf in te lezen in van alles en nog wat. Ik kijk er naar uit om met mijn opleiding te starten!

  Omdat ik leerling ben, ben ik voor nu op pad met een collega. Mijn werkdagen zijn divers. Mijn collega krijgt altijd de planning door. Omdat ik nog niet met mijn opleiding ben begonnen lees ik mij ’s avonds globaal in. Ik zoek handboeken waar verschillende ketels in staan en kijk aan welke ketel die week gesleuteld moet worden. Aangezien ik in een leerling traject zit, doen mijn collega en ik samen zeven klusjes per dag. Normaal als je alleen bent, doe je er meer. Een klus houdt in dat wij naar de klant gaan, vragen wat er aan de hand is, inspecteren de ketel en gaan aan de slag. Als alles is afgerond gaan we door naar de volgende klant.

  Mijn werk is zo leuk, omdat het een ideale combinatie is van sociaal, techniek en onderweg. Contact met de mensen vind ik erg leuk. Ik heb al huilende mensen meegemaakt, maar ook veel gelachen. Het is heel puur. 

  Detacheringsbureau

  Ik ben erg blij met de mogelijkheden en kansen die mij geboden zijn. Ik vind het werk erg leuk en ik ben er trots op dat ik als vrouwelijke monteur binnen de installatiebranche werkzaam ben. Ook vind ik het prettig om voor een detacheringsbureau te werken. Alles loopt gewoon op rolletjes. De enige tip die ik voor Rob heb, is dat hij mij wat later moet bellen op dagen dat ik vrij ben. Hij belt altijd standaard om 9:00 uur😜.“

   

  Wil jij nou ook zo’n gaaf opleidingstraject aangaan bij Energiewacht of één van onze andere opdrachtgevers? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo