Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Moederdag 2021

  Er wordt vaak geroepen dat media en commercie Moederdag hebben uitgevonden, maar de oorsprong voor het eren van moederfiguren vinden we al terug in het oude Griekenland. Er werden niet alleen moeders geëerd op die dag, het ging om moederfiguren. Dus iedere vrouw die in welke hoedanigheid dan ook zich inzet voor anderen.

  Amerika

  Voor de oorsprong van de Moederdagtraditie, zoals wij hem kennen, gaan we terug naar Amerika in het jaar 1870. Anna Marie Jarvis wordt genoemd als oprichtster van Moederdag. Zij wilde haar overleden moeder eren, omdat haar moeder tijdens de Amerikaanse oorlog zorgde voor medicatie en eten voor de soldaten. Ook de naam Julia Ward Howe wordt genoemd als oprichtster. Julia startte in 1870 een grote publiciteitscampagne om deze dag in het teken te laten staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Pas in 1907 werd Moederdag populair toen Julia haar eigen moeder begon te eren. Julia’s moeder had tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog voor medicijnen en andere goederen voor moeders gezorgd. In 1914 besloot uiteindelijk de Amerikaanse president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn.

  Nederland

  De traditie kwam in 1925 naar Nederland. Wij vieren Moederdag op dezelfde dag als de Amerikanen. In andere landen wordt Moederdag ook wel in andere maanden gevierd. Eerst bestonden cadeaus vooral uit een bos bloemen. In de jaren ’60 werden ook huishoudelijke apparaten een populair cadeau. Later stond bij gezinnen Moederdag in het teken van het verwennen van de moeder door bijvoorbeeld ontbijt op bed, het geven van allerlei verschillende cadeaus, het vrijgesteld worden van huishoudelijke taken en soms het door jonge kinderen maken van knutselwerkjes op school om te laten blijken hoeveel zij van hun moeder houden.

  Bij Etmaal werken ook een aantal moeders die gisteren goed verwend zijn. De één kreeg een mooie bos bloemen, de ander kreeg prachtige knutselwerkjes. Sommige moeders hadden ook een heerlijk dagje niks. Elke dag zijn ze druk met alle zaken op orde brengen (en houden) en deze zondag deden ze lekker niks en hoefden ze ook lekker nergens aan te denken. Dat kan ook fijn zijn!

  Moederdag voor alle vrouwen

  Moederdag is een hele mooie en fijne dag, maar kan ook een moeilijke dag zijn. Soms besluiten vrouwen om geen moeder te worden of worden ze geen moeder om wat voor reden dan ook. Misschien ben je je moeder verloren of mis je je moeder. Vrouwen zijn sterk, veerkrachtig en mooi. Daarom vinden wij dat alle vrouwen een grote pluim verdienen op Moederdag!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo