Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Lachen tegen stress

  Lachen tegen stress

  Lachen als medicijn tegen stress: werkt dat echt? Kan je zomaar je stress weglachen, ook op momenten dat je misschien helemaal niet vrolijk bent? Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar deze methode en de resultaten zijn verbluffend.

  Wat gebeurt er in het lichaam?

  Bij stress maakt je lichaam de stresshormonen adrenaline en noradrenaline aan. Je hartslag en bloeddruk stijgen, en je spijsvertering stagneert. Hierdoor kan je lichaam alerter en sneller reageren. Wanneer je een lange tijd stress hebt komt je lichaam zelfs in een constante staat van alertheid.

  Als je lacht ontspannen je spieren, daalt je bloeddruk en in je bloed komen afweerstoffen vrij die goed zijn voor de werking van het immuunsysteem. Het brein pompt het gelukshormoon endorfine in je bloed. De lichaamstemperatuur gaat omhoog en je bloed gaat sneller stromen wat ervoor zorgt dat je doorbloeding verbetert. Dit alles werkt stressverlagend en stimuleert het immuunsysteem.

  Kan het je gezondheid ook echt verbeteren?

  Als kind lachten we honderden keren per dag, maar als volwassene is het leven serieuzer, lastiger en met meer obstakels. Daarom zijn we in het volwassen leven geneigd minder te lachen. Door mogelijkheden te zoeken om te lachen kan je emotionele gezondheid verbeteren, meer geluk ervaren en zelfs langer leven. Ook kan het je relatie met anderen versterken. Niets werkt sneller om lichaam en geest weer in balans te brengen dan lachen. Het helpt je lasten te verminderen en je hoop te geven. Het houdt je geaard, alert en gefocust. Het helpt je ook om eerder woede los te laten en iemand te vergeven. Lachen is dus een geweldige hulpbron om problemen te overwinnen, relaties te verbeteren en je gezondheid; zowel fysiek als emotioneel te ondersteunen.

  Lachen op het werk

  Zoals hierboven al beschreven staat kan lachen er dus voor zorgen om relaties te versterken. Uit verschillende onderzoeken is aangetoond dat werknemers die lachen beter en harder werken. Ook zal een werknemer hierdoor eerder een tandje bijzetten. Daarnaast trekt lachen anderen naar je toe, verbetert het teamwork, helpt het conflicten op te lossen en bevordert het de groepsbinding.

  Tot slot

  Lachen kan dus een groot verschil maken in je gesteldheid. Niet alleen voor jezelf, maar ook de relatie met anderen kan erdoor bevorderen. Door een positieve sfeer op de werkvloer zullen zelfs je werkprestaties verbeteren. Al met al dus genoeg redenen om veel te lachen, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wil jij ook veel lachen en plezier hebben op het werk? Neem dan eens contact op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend gesprek over onze mogelijkheden!

  Contact opnemen

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo