Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Hybride werken is het nieuwe werken: maar hoe pak je dit écht goed aan?

  Hybride werken is al een flink aantal jaar aan het groeien in Nederland. Niet zo gek als je kijkt naar de verschuivingen en gebeurtenissen in de afgelopen jaren. Een goede werk-privé balans is voor de werknemers belangrijker dan ooit. Ook levert het voor jou als werkgever veel op. In deze blog lees je alle voordelen, tips en tricks om het hybride werken zo goed mogelijk aan te pakken!

  Wat is hybride werken?

  Het betekent plat gezegd dat je op elke locatie je werk kan uitoefenen. Je bent hierin vrij om thuis of op kantoor te werken. Het afgelopen jaar zag je veel werknemers vanuit het buitenland werken, maar om het iets dichter bij huis te zoeken zou een koffiezaakje in de buurt ook een optie kunnen zijn.

  De vrijheid wat hybride werken met zich meebrengt is één van de speerpunten voor werkzoekenden in het afgelopen jaar. Het afstemmen van hybride werken is belangrijk om verwarring tussen werknemer en werkgever te voorkomen.

  De voordelen

  Hogere productiviteit: voor veel werknemers zorgt het thuiswerken voor een hogere productiviteit. Ze zijn minder snel afgeleid en worden ook minder gestoord. Voor hen is het fijn om in alle rust te kunnen werken en hun to-do list af te kunnen vinken.

  Minder forenzen: de dagelijkse woon-werk reis komt hiermee te vervallen en scheelt lange treinreizen en files. Dit levert meer vrije tijd en rust op voor de werknemers.

  Meer werkplezier: door het hybride werken krijgen werknemers meer vrijheid en dit zorgt ervoor dat zij doordeweeks flexibeler zijn met het indelen van hun werk en privé afspraken. Het vertrouwen en de juiste balans zorgen vaak voor een hoger verantwoordelijkheidsgevoel en meer rust. Win-win dus!

  Tips om het hybride werken goed aan te pakken

  Maak de mogelijkheden bespreekbaar. Iedereen is anders en elke medewerker heeft zijn voorkeuren. De één werkt het liefst zo veel mogelijk thuis terwijl de ander graag vanuit het kantoor werkt. Door dit te bespreken en hier niet direct een harde lijn in te trekken zorgt dit bij de werknemer voor veel keuzevrijheid.

  Een goede werkplek. Erg voor de hand liggend maar ontzettend belangrijk op lange termijn. Natuurlijk klinkt het ideaal om vanaf de bank te werken maar dit zorgt voor een slechte houding en eventuele lichamelijke klachten. Een ingerichte werkplek met een bureau(stoel) is noodzakelijk om goed te kunnen werken.

  Duidelijke afspraken. Zorg ervoor dat je een moment met de werknemer afspreekt om afspraken te maken en wanneer je dit gaat evalueren. Kijk wat werkbaar en realistisch is voor iedereen, niet alleen de werknemer die hybride gaat werken maar ook de collega’s in het desbetreffende team.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo