Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Hoe zorg jij ervoor dat je de beste sollicitant bent?

  Vol spanning

  Zo, de eerste sollicitatieronde en het eerste sollicitatiegesprek heb je goed doorlopen. Aan de telefoon krijg je te horen dat je voor een tweede gesprek wordt uitgenodigd, maar dat dit ook voor meerdere kandidaten in het proces geldt. YES! Denk je, want dit is een baan die op jouw lijf geschreven is. Maar hoe zorg jij er nu voor dat jij gekozen wordt voor die felbegeerde functie? Hoe gaan ze jou als nummer 1 zien? Wij geven je een paar tips om dichterbij jouw droombaan te komen.

  Een goed begin, is het halve werk

  Wanneer je op tweede gesprek (maar ook op een eerste gesprek) gaat, zorg dat je goed bent voorbereid. Dit klinkt heel cliché en is je waarschijnlijk al honderd keer verteld, maar zorg ervoor dat jij er alles aan gedaan hebt om goed voor de dag te komen. Zoek bijvoorbeeld op waar de organisatie in kwestie zich momenteel mee bezig houdt, welke projecten ze hebben en gaan krijgen. Verdiep je in het personeel en management, vraag hier in het gesprek ook eventueel naar. Dit doe je door de google en de eventuele jaarverslag uit te pluizen. Mocht je vanuit jouw gesprekspartner vragen krijgen over het bedrijf dan kan jij met de actuele ontwikkelingen en feiten een concreet antwoord geven.

  Wees origineel

  Je kan er vaak vanuit gaan dat jij niet de enige sollicitant bent op een dag. Helemaal in de tweede sollicitatieronde. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je concrete en relevante projecten/foto’s mee hebt op een tablet om dieper op jouw werkverleden in te gaan en dit te matchen aan jouw potentiële nieuwe baan. Dit hoef je niet alleen visueel te maken. Je kan in het gesprek ook vertellen welke persoonlijke eigenschappen aansluiten op de functie eigenschappen. Zorg dat je origineel blijft door echt dingen uit het werkveld te vertellen en niet iets wat je ooit gelezen of gehoord hebt.

  Het antwoord op DÉ vraag: “waarom moeten wij jou aannemen voor deze functie?”

  Waarom wordt deze vraag überhaupt gesteld zal je denken? Vaak wordt deze vraag gesteld wanneer er een sterk en resoluut antwoord van jou wordt verwacht. Het is hierin belangrijk om jezelf te onderscheiden van de rest. Hierbij is het belangrijk dat je een bruggetje maakt tussen jouw onderscheidende eigenschappen en de functie waarop je solliciteert. Zorg dat je hier van tevoren over nagedacht hebt en hier in een gesprek niet minuten lang de tijd voor nodig hebt.

  Succes!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo