Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Hoe verschijn je op een sollicitatiegesprek?

  Als je een sollicitatiegesprek hebt is de eerste indruk misschien wel het allerbelangrijkst. Daarom is het goed om erover na te denken hoe je er wilt verschijnen. Draai het eens om; welke kandidaat zou jij aannemen en welke niet? Op deze manier krijg je veel inzichten over hoe je jezelf kan voorbereiden.

  Ken het bedrijf

  Zoek informatie op over het bedrijf, weet wat het bedrijf doet, waar het gevestigd zit, hoe lang het bestaat en hoeveel medewerkers er werkzaam zijn. Hiermee kom je goed voor de dag. Ook belangrijk; ken de vacaturetekst waarop je gereageerd hebt. Heb je een bepaalde vraag over de vacature? Schrijf dit dan van tevoren op. Het kan voorkomen dat je tijdens het gesprek door de zenuwen je vragen vergeet, door ze op te schrijven heb je ze bij de hand en hoef je je niet meer druk te maken over dat je ze niet mag vergeten. Zo ga je een stuk relaxter het gesprek in. Eventueel kun je je inlezen in welke gesprekspartners je hebt tijdens het sollicitatiegesprek, zodat je weet wat hun functies zijn en daarop kan inhaken.

  Het is handig dat je zelf ook je cv en motivatiebrief meeneemt. Wanneer het bedrijf vragen stelt kun je via je eigen blaadje opzoeken wat er staat en daarbij uitleg geven.

  Representatief en actief

  Ook je uiterlijk is van belang, denk er bijvoorbeeld aan wanneer je een blouse aantrekt dat deze niet in de kreukels zit. Zorg ervoor dat je verzorgt en representatief voor de dag komt. Zorg dat je outfit past bij het bedrijf. Kijk van te voren op de website van het bedrijf bij de foto's van het personeel; dit voorkomt dat je niet under- of overdressed bent.

  Wanneer je vertelt dat je geïnteresseerd bent, maar vervolgens een passieve lichaamshouding aanneemt kunnen deze woorden als ongeloofwaardig worden bestempeld. Let hier daarom op en neem een geïnteresseerde, actieve lichaamshouding aan.

  Een lastige kwestie is altijd of je voor een formele of informele houding moet kiezen. Probeer van tevoren de bedrijfscultuur in te schatten, dit kun je bijvoorbeeld doen door de website door te spitten. Weet je niet zeker wat de goede aanpak is? Begin dan altijd formeel, hiermee speel je op safe. Gedurende het gesprek kun je misschien je houding aanpassen naar wat informeler. Beoordeel dit ter plekke; hoe stelt het bedrijf zich voor? Hoe haak jij hier dan weer op in? Hoe voelt het wanneer je aan tafel zit? Voel je je op je gemak of hangt er toch spanning in de lucht? Je moet goed aftasten welke houding en gedrag het beste bij de situatie past.

  Indruk maken

  Je kan indruk maken als je duidelijk weet te omschrijven wat je wilt. Zorg ervoor dat je kort en bondig kan omschrijven wat je van het bedrijf wilt, op die manier kom je zelfverzekerd over en weet het bedrijf meteen of ze je kunnen helpen of niet.

  Weet ook wat jij te bieden hebt. Ken je vaardigheden, kennis en kwaliteiten. Als er geen uitdaging aan je werk is gaat het werk je vervelen en wanneer de uitdaging te groot is zal je boven je kunnen moeten presteren wat je vroeg of laat gaat opbreken. Blijf bij jezelf, weet wat je in je mars hebt en ga in overleg met het bedrijf op zoek naar een passende functie.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo