Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Heb jij al een hobby?

  Hobby’s kunnen voor plezier zorgen, je geest scherp houden, je creativiteit stimuleren, je helpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk en je waardevolle vaardigheden bijbrengen. Klinkt heel goed, maar wordt in de praktijk jouw vrije tijd vaak gebruikt om te gaan bankhangen voor de televisie of ben je hele avond aan het swipen op je smartphone? Tijd voor verandering!

  Wij hebben wat tips voor je! Een beetje gericht op de technische man, maar het zou zo maar kunnen dat je als vrouw hier ook nog wat leuke ideeën kunt opdoen.

  1. Een vreemde taal leren

  Sta jij ook vaak te stuntelen als je in jouw favoriete vakantieland een fijne maaltijd wil bestellen? De oplossing is simpel; ga de taal leren. Het leren van een vreemde taal kan best lastig zijn, maar als je kiest voor een taal waar je ‘iets’ mee hebt, dan zal het je waarschijnlijk al makkelijker af gaan. Je kunt natuurlijk naar een lokale opleider gaan, maar een vreemde taal is ook prima online te leren.

  2. Bier brouwen

  Dat veel mannen en (sommige vrouwen) bier drinken is niets nieuws, maar wel dat je ook zelf een lekker biertje kunt brouwen. Het brouwen van bier is zelfs een hobby die je thuis goedkoop en eenvoudig kunt beginnen. Zodra je wat meer bekend bent met het brouwproces, dan kun je zelfs gaan experimenteren met de smaak van het bier en maak je eigen limited edition, die je dan weer cadeau kunt geven aan vrienden (of collega’s 😉).

  3. Programmeren op een computer

  Er gaat zoveel digitaal; maar hoe wordt het nou eigenlijk allemaal in elkaar gezet? Als je een beetje technisch onderlegd bent, kun je dit best eenvoudig leren; leer online programmeren of doe een programmeercursus. Er zijn een heleboel codetalen die je gratis zou kunnen leren. Je kunt met een bepaalde basiskennis al de meest onzinnige of grappige games of apps bedenken. Maar uiteraard ook aan de slag gaan om een schitterende website op te bouwen.

  4. Vissen

  Het klinkt nou niet bepaald heel opwindend, maar wist je dat vissen heel relaxed en rustgevend kan zijn? Ben jij nogal druk van jezelf of ben je juist wat op jezelf, dan zou je echt eens moeten overwegen om te gaan vissen. Om te kunnen vissen hoef je niet veel kosten te maken. Een degelijke hengel, een molen samen met wat haken en dobbers vormen namelijk het grootste deel van de uitrusting van een visser. Ook gezellig om samen te doen!

  5. Tuinieren

  De voor- of achtertuin volgooien met grint of tegels? Dat is wel een makkelijke en onderhoudsvrije oplossing, maar er zijn heel veel redenen te noemen om dat niet te doen. Allereerst is werken in de buitenlucht gezond, en het mooie van een bloemen- en plantentuin of groentetuin is dat je werkzaamheden snel resultaat geven. Maar ja, het ontbreekt je misschien wel aan groene vingers? Tuinieren voor beginners kan lastig zijn, maar met een aantal simpele stappen is je droomtuin dichterbij dan je denkt. Op internet vindt je snel wat handige tips. Bij het oogsten zul je je trots kunnen voelen, hoe klein de opbrengst soms ook is, en de eerste maaltijd van de zelf geteelde groenten zal je dan ook zeker heerlijk smaken.

  6. Geocaching

  Wanneer je je voorliefde voor het spel van verstoppertje nog altijd niet bent kwijtgeraakt en nog steeds gek bent op een schattenjacht, dan is geocaching wellicht iets voor jou. Mensen over de hele wereld verbergen hierbij voorwerpen of containers op de meest uiteenlopende locaties en posten vervolgens de bijbehorende coördinaten online. Je kunt dan met een GPS-apparaat deze verborgen schatten gaan zoeken. Geocaching is een geweldige manier om in de buitenlucht bezig te zijn en delen van je vertrouwde omgeving te ontdekken die je nog niet eerder waren opgevallen.

  7. Kamperen of backpacken

  Zie jij zelf bij kamperen alleen maar met een closetrol over de camping lopen? Dat is inmiddels achterhaald; op de meeste campings zijn de basisvoorzieningen prima op orde! Als je gaat kamperen ben je de hele dag buiten, geniet je van de natuur en je hebt veel keuze waar je jouw tent opzet. ’s Avonds lekker genieten bij een kampvuur en bijkomen van alle hectiek van thuis. Bovendien is kamperen één van de meest voordelige manieren om even weg te zijn!

  8. Amateur astronomie

  Wanneer je geïmponeerd bent door de omvang en de grootsheid van de ruimte, dan kun je je gaan richten op alles wat je vanuit je achtertuin kunt gaan zien. Zelfs met een kleine telescoop kan de ruimte je al verbazingwekkende zaken laten zien. Er zijn zelfs amateur astronomen die een aantal grote ontdekkingen hebben gedaan. Bovendien kun je met deze hobby ook enorm veel leren over het universum door boeken te lezen of tentoonstellingen en lezingen te bezoeken.

  9. Genealogie

  Wat zeg je? Genealogie is een soort hobby die wellicht saai lijkt, maar zodra je ermee bent begonnen kan het je in een stevige greep houden en kan het zelfs tot een passie uitgroeien. Je kunt immers te weten komen wie je voorouders zijn en uit welk hout je bent gesneden. Je kunt door eenvoudig onderzoek een stamboom van je familie opzetten en soms ver teruggaan in het verleden. Online is een heleboel gratis informatie beschikbaar over mensen die in het verleden hebben geleefd en die tot jou familie gerekend mogen worden.

  10. Tekenen en schilderen

  Tekenen en schilderen;  een uitstekende manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zelfs aan een depressie. Bovendien heeft het een positief effect op je creativiteit. Door lessen te nemen kun je je talent verder ontwikkelen. Om te beginnen met tekenen heb je bovendien niet veel nodig: een paar tekenpotloden en tekenpapier. Schilderen zal echter wel wat meer opstartkosten met zich meebrengen, maar ook deze zijn doorgaans goed in de hand te houden. Daarnaast kun je op verschillende locaties teken- en schildercursussen volgen, maar ook de kunst leren uit een boek of met behulp van gratis beeldmateriaal op het internet.

  11. (Digitale) fotografie

  Als je wel kunstzinnig bezig wilt zijn, maar je geen aanleg hebt voor schilderen, dan is (digitale) fotografie vast iets voor jou. Met een digitale camera en wat speciale software kun je immers schitterende resultaten boeken zonder al te veel geld uit te hoeven geven. Deze hobby wordt dan ook niet voor niets steeds populairder en voor steeds meer mensen toegankelijk. Fotografie je altijd en overal gebruiken (eventueel na het volgen van een cursus) en opnames maken van de dingen die je interesse wegdragen. Je resultaten kun je vervolgens (online) delen met familie en vrienden.

  12. Kanoën of kajakken

  Dobberen op een jacht of speedboot is niet voor iedereen weggelegd. Maar je bevinden op het water is wel heel ontspannend. Maar dit kan ook op een voordelige manier: per kano of kajak. Je kan er natuurlijk eerst een keer 1 huren, maar woon je dicht bij een kanaal, dan is een voordelige opblaaskano of kajak ook een goed alternatief. Of je dit nu vooraf hebt gepland samen met vrienden of je spontaan wilt genieten van de natuur in je eentje, er zullen weinig andere zo relaxte recreatieve activiteiten te noemen zijn als kanoën en kajakken.

  13. Lezen

  Je hoort mensen vaak zeggen; lezen is niets voor mij! Maar, heb je dan wel een boek dat je aanspreekt? Er zijn zoveel soorten boeken, dat er voor een ieder wel wat wils is. Ben je voetballiefhebber? Lees eens een biografie van een wereldvoetballer. Er is weinig zo ontspannend als ‘in een boek’ zitten.

  Daarnaast heeft het ook nog eens voordelen. Door te lezen kun je nieuwe ideeën opdoen en het maakt je een intelligenter en completer mens. En het is goedkoop: als lid van een bibliotheek kun je dan ook onbeperkt gratis leesvoer tot je nemen. Vandaag de dag hoef je bovendien niet met zware boeken te gaan sjouwen omdat je eveneens een lichtgewicht e-reader (een smartphone of een tablet kan overigens ook) kunt gebruiken om boeken mee te lezen.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo