Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Heb jij al een hobby? Deel 2

  Heb je op ons vorige blog al wat inspiratie opgedaan, maar zat er toen toch nog niet helemaal wat voor je tussen? Wij hebben nog wat nieuwe ideeën voor je, want een hobby hebben is belangrijk!

  Onze ideeën zijn een beetje gericht op de technische man, maar het zou zo maar kunnen dat je als vrouw hier ook nog wat leuke ideeën kunt opdoen.

  Heb je nog een ander goed idee? Laat het weten!

  14. Restaureren van een oldtimer

  Vroeger leken, vooral mannen, dagenlang in garages te zitten om aan hun auto’s te sleutelen. Tegenwoordig zijn auto’s echter meer geavanceerde en computergestuurd zodat het zelf sleutelen er niet meer bij is. Wanneer je dan ook aan een auto wilt sleutelen, dan is een oldtimer een prima hobby omdat je dan techniek kunt leren, je probleemoplossende vaardigheden kunt verbeteren en kunt genieten van behaalde successen. De restauratie van een oldtimer is echter wel een dure hobby. Je dient namelijk niet alleen de, te restaureren, auto te kopen, maar ook de onderdelen, ruimte en de benodigde gereedschappen. Door de volledig gerestaureerde oldtimer weer te verkopen, zullen deze kosten doorgaans weer terugverdiend worden. Informatie over het uitvoeren van de restauratie is over het algemeen online te vinden.

  15. Vechtsporten

  Er zijn talloze voordelen aan het leren van een vechtsport: je leert jezelf verdedigen, je bouwt zelfdiscipline op, je leert om te focussen, je verbetert je gezondheid en je leert de krijger in jezelf kennen. Er zijn een heleboel verschillende martial arts zodat er altijd wel één zal zijn die bij je past. Wellicht dat je MMA wilt gaan doen en zo wilt leren hoe je een breed scala aan technieken op kunt nemen in je vechtstrategieën.

  16. Fietsen of wielrennen

  Zodra je je rijbewijs hebt behaald, verdwijnt in veel gevallen de fiets voor vaak een enorm lange tijd ergens in de garage. Fietsen, maar ook wielrennen, is echter een prima manier om je conditie op te bouwen terwijl je heerlijk in de buitenlucht bent. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om lange fietstochten te gaan maken en de wereld op een heel andere manier te gaan bekijken.

  17. Klussen in huis

  Sommigen vinden klussen in huis een hels karwei, terwijl anderen hier juist dol op zijn en op die manier kosten willen besparen. Klussen in huis kan dan ook een plezierige manier zijn om een vrije middag door te brengen. De aard van het klussen maakt hierbij weinig verschil. Steeds weer kun je zo bovendien nieuwe vaardigheden leren en je mogelijkheden uitbreiden om je woning te kunnen onderhouden en verbeteren.

  18. Vrijwilligerswerk doen

  Jezelf in dienst stellen van anderen en hen de helpende hand bieden, zal vaak je eigen leven ook sterk verbeteren. In plaats van al je hobby’s op jezelf te richten, kun je anderen van dienst zijn door vrijwilligerswerk te gaan doen. Bovendien kun je zo je eigen problemen in het juiste perspectief zien en afbreken met allerlei vooroordelen. Door regelmatig wat tijd door te brengen als vrijwilliger zal je je merken dat het goed voelt om wat voor een ander te kunnen doen. Gelukkig is er binnen het vrijwilligerswerk van alles en nog wat te doen zodat er altijd wel iets is dat je aan zal spreken.

  19. Koken

  Eigenlijk zou iedereen moeten kunnen koken. De voordelen hiervan zijn namelijk enorm: je ben onafhankelijker (van anderen voor de bereiding van een maaltijd), je bespaart geld omdat je niet uit eten hoeft te gaan of voorverpakte maaltijden hoeft te kopen, je kunt anderen imponeren met je kookkunsten, je eet gezonder en koken is bovendien erg leuk. Omdat je elke dag opnieuw weer moet eten, kun er dan ook beter voor zorgen dat de bereiding ervan leuk is. Koken is een goedkope en toegankelijke hobby voor iedere liefhebber van voedsel.

  20. Bloggen

  Schrijven op zich is al een erg leuke hobby en door te gaan bloggen kun je je eigen draai geven aan interessante onderwerpen. Een blog kan dan ook een prima uitlaatklep zijn voor je passies en vakgebieden. Met je blogs kun je jouw interesses op papier zetten, maar je kunt bekenden en onbekenden op de hoogte houden van je dagelijkse gang van zaken en een blog gebruiken als een soort openbaar dagboek of als een weergave van je professionele loopbaan. Je moet er echter wel rekening mee houden dat bloggen soms verslavend werkt….

  21. Leer gitaar spelen

  Gitaar spelen is een vaardigheid die jou, en de mensen om je heen, jarenlang plezier laat hebben, mits je een beetje muzikaal bent (-;. Je kunt met een beetje basisvaardigheden familie en vrienden vermaken met gitaarmuziek bij bijvoorbeeld kampvuur of een avondje vol samenzang. In een paar lessen leer je al snel wat leuke melodieën spelen. Het leren om een instrument te bespelen is weliswaar niet heel goedkoop, maar tegenwoordig zijn er ook online mogelijkheden.

  22. Wandelen

  Een lange wandeling is prima om jezelf te ontspannen, in de buitenlucht te zijn en je geest jong te houden. Bovendien is wandelen doorgaans helemaal gratis. Je ziet je eigen omgeving heel anders, als je een lange wandeling maakt. Je hebt namelijk alleen een paar stevige schoenen nodig en een leuke wandellocatie nodig. Er zijn immers altijd wel een wandelroute te vinden bij je in de buurt. Natuurlijk kun je ook gaan wandelen zonder vooraf een plan uit te stippelen en je dan laten verrassen door alles wat je op je pad komt.

  23. Marktplaats ‘items’ opkopen en opknappen

  Heb jij een neus voor mooie items en ben je handig aangelegd? Ga dan eens speuren op marktplaats, daar worden dagelijks de meest bijzondere en mooie spullen opgezet. Je kunt het product gaan restaureren, herstellen of opknappen en vervolgens met winst weer verkopen. Een leuke tijdsbesteding waar je ook nog wat aan over houdt.

  24. Online lessen volgen

  Een mens is nooit te oud om te leren en om die reden kun je prima online lessen gaan volgen op een vlak waar je interesses liggen. Online lessen worden immers aangeboden op de meest uiteenlopende vlakken en volgens verschillende leermethoden. Het volgen van online lessen kan bovendien in een groot aantal gevallen gratis. Je leert dus niet alleen nieuwe dingen, maar je kunt eveneens zoveel tijd eraan spenderen als je zelf wilt.

  25. Wordt drankenkenner

  Drankenkenner is eigenlijk een hobby zonder grenzen. Je kunt immers van een heleboel alcoholische dranken genieten en er meer over te weten komen. Je kunt je bijvoorbeeld gaan richten op kleinere producenten van drank bij je in de buurt, of in een bepaalde regio op aarde. Je kunt je ook op een bepaalde soort drank gaan concentreren en een ware expert worden op het gebied van de productie, de bestaande merken en de kwaliteit ervan.

  26. Verzamelen en luisteren van muziek op vinyl

  Door muziek op vinyl te verzamelen en deze te beluisteren, kun je niet alleen de nostalgie laten terugkeren, maar ook anderen een totaal nieuwe ervaring meegeven. Schaf een voordelige pick-up aan en ga op markten en online op zoek naar leuke plaatjes. Het is gezellig om ’s avonds de televisie uit te zetten en een plaatje op te zetten. Ook heb je op je vrije zaterdag een leuk doel; ga eens naar een rommelmarkt en zoek naar wat nieuwe ‘oude’ gave LP’s.

  27. Biljarten

  Bij het biljarten, maar ook bij het poolen, worden strategie, meetkunde en psychologie samengebracht bij elke poging om te winnen. Het is bovendien een geweldige manier om tijd met je vrienden door te brengen. Deze hobby kun je, als je er voldoende ruimte en een investering voor over hebt, thuis beoefenen. Anders zul je hiervoor een (biljart- of pool)café voor moeten bezoeken om de strijd met anderen aan te gaan en je eigen vaardigheden te verbeteren.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo