Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Energiebesparende maatregelen

  De hoge inflatiecijfers, de sterk gestegen energieprijzen, maar ook alle andere kosten die ontzettend hard gestegen zijn, maken energiebesparende maatregelen een belangrijk gespreksonderwerp. Ook wij willen jullie attent maken op de mogelijkheden voor het aankopen van energiebesparende maatregelen, maar ook attent maken op de energiebesparende maatregelen die jullie mogelijk kunnen uitvoeren zonder dat hier (veel) kosten aan vastzitten.

   

  (Koop)woning
  Voor energiebesparende maatregelen aan je woning is het soms mogelijk om een subsidie of lening af te sluiten. Een lening zou je bijvoorbeeld bij het Nationale Warmte Fonds kunnen afsluiten. Hier kun je een energiebespaarlening aanvragen, voor meer informatie, kijk gerust op de website.

  Subsidie voor isolatie of een andere maatregel om je woning te verduurzamen (ISDE-Subsidie)
  Het is mogelijk om een ISDE-Subsidie te ontvangen voor het verduurzamen van je woning, bijvoorbeeld: het installeren van een warmtepomp, een isolatiemaatregel maar ook een zonneboiler. Kijk voor alle mogelijkheden eens op de website van Milieucentraal.

  Lager btw-tarief werkzaamheden eigen woning
  Er geldt een lager btw-tarief van 9% voor werkzaamheden aan jouw woning. Daar valt ook isolatie onder. Voorwaarde is wel dat je woning minstens 2 jaar oud is.

  Subsidies van gemeenten
  Sommige gemeenten bieden subsidie aan voor energiebesparende maatregelen. Kijk op de website van uw gemeente of op Energie Subsidie Wijzer. Zij geven je een overzicht welke gemeentes aan welke subsidies meedoen.

  Zijn de bovenstaande mogelijkheden niet van jou op toepassing? Maar wil je graag zonder al te veel kosten, kosten besparen? Dan hier een aantal tips:

  • Zorg dat de zon goed naar binnen kan schijnen in je woning om deze op te warmen;
   Door de zon de ruimte in de woning op te warmen, hoeft je verwarming dit niet te doen. Dit scheelt al gauw € 85,- per jaar!
  • Stel je thermostaat slim in.
   Vroeg in de ochtend opwarmen is erg duur, in de middag is het goedkoper. Hoe komt dat? Lees meer over Zuinig Stoken en bespaar zo tot wel € 170,- per jaar.
  • Kijk naar de mogelijkheden voor een energiecoach bij je gemeente
   Veel gemeentes bieden de mogelijkheid voor een energiecoach. Een energiecoach is een getrainde vrijwilliger die je met handige tips en vrijblijvend advies helpt om geld en energie te besparen. Soms kun je de laagdrempelige tips van de energiecoach nog diezelfde dag toepassen.

  Daarnaast nog een aantal investeringen die je al gauw een mooi bedrag kunnen opleveren!

  • Waterbesparende douchekop;
  • Buisisolatie Cv-leiding;
  • Tochtstrips;
  • Radiatorfolie;
  • Tijdklok tegen sluipstroom.

  Mogelijk hebben jullie wat aan de bovenstaande tips. Elke besparing is er in ieder geval weer één 😉!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo