Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Efficiënt werken; zo deel je je werkweek (en dag) beter in!

  Wat is efficiëntie en hoe zorg je er nou voor dat je efficiënt werkt? Efficiënt betekent ook wel doelmatig, op een manier die weinig middelen of inspanningen vergt. Je kan ook wel de vergelijking maken met wat daadwerkelijk geproduceerd of uitgevoerd wordt, met wat er bereikt kan worden met hetzelfde verbruik van middelen (geld, tijd, arbeid enz.) Efficiëntie hangt nauw samen met productiviteit.

  Vaak ben je zonder dat je het weet al bezig met efficiënt werken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sneltoetsen, softwareprogramma’s en het automatiseren van bepaalde handelingen. Maar er zijn natuurlijk nog meer manieren om efficiënt te werken en wij geven je daar een paar voorbeelden van.

  1. Themadagen

  Verdeel je week in themadagen. Dat wil zeggen dat je een dag (of dagdeel) besteedt aan één thema, bijvoorbeeld administratie. Dit kost minder energie voor het brein, omdat je minder hoeft te switchen tussen verschillende taken/thema’s en doordat je minder hoeft na te denken welke taken je moet doen zal je makkelijker in de flow komen en meer werk verzetten. Ook het uitvoeren van vaste thema’s op vaste dagen geeft rust in het hoofd en zorgt voor minder stress. Je creëert een routine.

  2. Opgeruimd

  Zorg voor een schone en opgeruimde werkomgeving, en een opgeruimd hoofd. In een rommelige omgeving kan jij je concentratie niet volledig op je taken richten, waardoor je minder productief bent. Zorg er ook voor dat jouw omgeving thuis schoon en opgeruimd is, anders zal dit – ook al ben je niet thuis op dat moment - je alsnog afleiden. Door een takenlijst te gebruiken blijft je hoofd opgeruimd. Noteer je taken in een notitieblok of zet het in je laptop, hierdoor hoeft je brein de taken niet zelf te onthouden en verspil je je energie hier niet aan. Je kan deze energie nu in je taken stoppen, waardoor je nog productiever bent.

  3. Nee

  Het is bij efficiënt werken ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ook al heb je themadagen en ben je opgeruimd, als je takenlijst alleen maar langer wordt zorgt dat ervoor dat je uiteindelijk alsnog het overzicht kwijtraakt. Trek op tijd aan de bel en leer jezelf om op tijd en plaats nee te zeggen. Is de werkdruk te hoog? Dan verdwijnt je concentratie en productiviteit in paniek en stress. Hierdoor zal je helemaal je lange takenlijst niet meer (of met heel veel moeite) afkrijgen.

  Het keyword is dus: overzicht. Weet jij het overzicht te bewaren? Dan zal je veel minder stress ervaren en een stuk efficiënter werken. Ze zeggen niet voor niets: “work smarter not harder”, hierdoor houd je meer tijd over voor wat jij belangrijk vindt.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo