Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een werkdag in het leven van… Yannick, (leerling) installatiemonteur

  Yannick is 27 jaar en woont in Enschede. Sinds vorig jaar september is hij in dienst bij Etmaal Technici en werkzaam bij Lesscher Installatietechniek als (leerling) installatiemonteur. Yannick vertelt zelf over hoe hij in de installatietechniek is beland, hoe zijn gemiddelde werkdag eruitziet en wat zijn werk zo leuk maakt.

   

  Stel jezelf even voor

  Mijn naam is Yannick, 27 jaar, woonachtig in Enschede en werkzaam bij Lesscher Installatietechniek als (leerling) installatiemonteur.

  Hoe ben je begonnen?

  Ik ben begonnen bij Lesscher, nadat ik een jaar in Emmen zonnepanelen en airco’s had geïnstalleerd. Het werken met de handen beviel mij goed, alleen vond ik de afstand wat te ver. Vandaar dat ik het dichterbij ben gaan opzoeken en zo terecht ben gekomen bij Etmaal, die mij weer hebben voorgedragen aan Lesscher. Hiervoor deed ik iets heel anders, namelijk de PABO. Het voor de klas staan beviel mij helaas niet zoals ik had gehoopt en ook miste ik variatie in mijn werkzaamheden. Door de ervaring in Emmen wist ik het zeker; ik wil met de handen werken en op verschillende locaties komen.

  Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?

  Ik sta ’s ochtends vroeg op, meestal tussen 05:30 uur en 6:00 uur. Het ligt eraan waar mijn klus is. Ik ben maximaal een uur per dag onderweg, maar vaak is de reistijd  minder. Een dag van tevoren krijgen we te horen waar we we moeten zijn. Momenteel zitten we al een tijdje op een bouw in Neede, waar een nieuw productiepand komt. Voor de werkzaamheden staat ongeveer een half jaar . De werkzaamheden variëren van elektricien- tot loodgieterswerk. Vaak ga ik samen met mijn leermeester een rondje lopen en overleggen we wat hij en wat ik ga doen. Over het algemeen mag ik dan zelf aan de slag en kan ik bij mijn leermeester komen als ik vragen of opmerkingen heb.

  Ik heb veel contact met collega’s. We doen in de ochtend altijd een bakje koffie en beginnen de dag gezamenlijk. Vaak doen we ook klussen waar we minimaal met z’n tweeën aan moeten werken. Overdag zitten we met z’n allen in de keet, eten we een boterham en kletsen we wat.

  Wat maakt je werk zo leuk en heb je nog ambities om door te studeren/groeien?  

  Ik vind het leuk dat mijn werk erg variërend is, veel uitdaging heeft en de techniek altijd in ontwikkeling is.

  Ik zou graag willen doorstuderen, maar wil nu eerst de focus leggen op het halen van deze opleiding. Leren heb ik nooit heel erg gevonden en als er nieuwe uitdagingen op mijn pad komen ga ik deze graag aan.

  Werken via Etmaal

  Het eerste contact met Etmaal was al erg fijn en het voelde meteen vertrouwd. Als ik vragen heb kan ik direct terecht bij één van de medewerkers en word ik snel geholpen. Ook zijn ze betrokken bij het werk dat ik nu doe en vragen ze naar mijn school. Kortom: werken via Etmaal bevalt mij goed!

  Detachering via Etmaal Technici

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jou kan brengen? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

  Nog geen ervaring in de energie- of installatietechniek? Geen probleem, we hebben genoeg leerling vacatures!

  Tot snel!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo