Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een werkdag in het leven van… Richard, installatiemonteur

  Richard is 34 jaar, woont in Hoogeveen en is drummer bij de band HESKEN. Sinds oktober is hij werkzaam als installatiemonteur bij Lammerink Installatiegroep. Richard vertelt over hoe een gemiddelde werkdag voor hem eruitziet, wat zijn werk zo leuk maakt en over zijn ambities.

  Hoe het begon...

  Eigenlijk ging het heel snel. Ik heb een LinkedIn-profiel aangemaakt. Toen benaderde Robert mij. Hij heeft mij vervolgens in contact gebracht met Lammerink, daar heb ik een meeloopdag gehad en daarna ben ik begonnen.

  Voorheen zat ik in de chaletbouw. De keuze om de overstap te maken kwam doordat ik graag aan mezelf wilde gaan werken. Ik wilde graag een BBL-opleiding gaan doen en dat was niet mogelijk bij mijn vorige bedrijf. Bij Lammerink was dit wel mogelijk.

  De gemiddelde werkdag

  Hoe een gemiddelde werkdag voor mij eruitziet is verschillend. Op dit moment zitten we in de woningbouw, nieuwbouw. De ene dag ben ik draden aan het trekken, de andere dag ben ik aan het afmonteren of ben ik bezig in de meterkast. Het is heel divers.

  We beginnen ’s ochtends om 7:00 uur. Als we ‘s ochtends aankomen, drinken we eerst een kop koffie. We gaan in principe van project naar project. Het zijn verschillende projecten en de duur verschilt ook. Of ik veel onderweg ben ligt er dus ook aan waar het project is. Op dit moment zijn wij collega’s aan het helpen bij een project wat verder weg is, daardoor zit ik nu dagelijks 2 uur in de auto. Maar als wij dit project hebben afgerond hebben we weer een project dichterbij, waardoor ik dan nog maar 10 minuten per dag in de auto zit.

  Ik heb één vaste collega waar ik altijd mee samenwerk. Naar mijn weten werkt iedereen hier in groepjes van twee. Nu zitten we dan toevallig in een project samen met twee andere collega’s, maar eigenlijk werken we dus altijd met zijn tweeën.

  Wat is er zo leuk aan mijn werk?

  Het is een uitdagende functie. Het is divers, we doen namelijk elke keer wat anders. Ik vind dat, dat een baan leuker maakt. Bij de baan die ik hiervoor had maakte ik drie chalets in de week dus ik wist precies wat ik moest doen en dat maakte het werk wat eentonig.

  Ambities en toekomst

  Uiteindelijk hoop ik dat ik diploma’s haal en als leidinggevende kan gaan werken. Ik ben net begonnen met een BBL-opleiding voor elektrotechniek. Ik hoop niveau 2 en daarna niveau 3 af te ronden, waarna ik aan de slag kan als leidinggevende monteur. BBL-2 duurt twee jaar en met niveau 3 erachteraan leer ik nog een jaartje door. Ik ga donderdag ’s middags en ’s avonds naar school en de rest van de dagen werk ik.

  Etmaal Technici

  Ik heb veel ervaring met het werken voor uitzendbureaus. De sollicitatieprocedure met Robert heb ik als prettig ervaren. We hebben eerst twee keer gezeten en nadat ik aan de slag was gegaan is Robert ook al twee keer langs geweest om te kijken hoe het gaat. Robert heeft mij verrast met het vele contact en de persoonlijke aandacht.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo