Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een werkdag in het leven van… Rene, elektromonteur

  Rene - Elektromonteur bij Baas

  Rene is 53 35 jaar oud (hij draait het voor zichzelf graag om). Hij woont in Stiens en zijn functie is E-monteur bij Baas. Zijn werkgebied is Groningen & Drenthe en daar mag hij alle voorkomende werkzaamheden doen binnen de discipline laag en midden spanning van Enexis. ’s Ochtends moet Rene vroeg uit de veren, want hij begint zijn werkdag op locatie om 7:00 uur en rond 16:00 uur gaat hij weer richting huis. Hij vertelt over zijn loopbaan en hoe een werkdag als elektromonteur bij Baas eruitziet.

  Begonnen als...

  Ik heb allereerst LTS elektrotechniek gedaan, daarna heb ik verschillende studies gevolgd. Ik ben 32 jaar geleden begonnen bij Elektron en daar heb ik de opleiding KPN Lasser gedaan. Via Elektron ben ik doorgegroeid binnen de ondergrondse elektrotechniek. Uiteindelijk ben ik teruggekomen bij Enexis. Het gebied van Enexis werd geruild met een andere partij, waardoor iedereen overging naar de nieuwe partij, maar dit was niet de partij voor mij helaas. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan en heb ik een jaar bij Groenlever gewerkt als monteur; het opleveren van slimme zonnebronnen en zonneparken. Na 1 jaar heb ik mijn cv online gezet en toen heeft Etmaal contact met mij opgenomen. Mijn intentie en de afspraak met Etmaal was om uiteindelijk in vast dienstverband over te gaan naar Baas en dit ga ik dan ook doen vanaf 1 april. Ik kijk hier erg naar uit.

  Mijn werkdag als elektromonteur

  In de ochtend rijden we naar de werkplek of we rijden eerst naar de vestiging om materiaal op te halen. Meestal ben ik wel een uur onderweg voordat ik bij de werkplek ben. Bij de werkplek aangekomen, drinken we eerst even een bak koffie. Als het koud werk is (wat niet onder spanning staat) kunnen we gelijk aan de slag. Als het onder spanning staat moet de netbeheerder het eerst vrij schakelen. Zo gauw zij het vrij geschakeld hebben kunnen wij aan de slag.

  Mijn werk is heel divers en het hangt er dan ook vanaf hoe groot de klus is of wij de hele dag op één plek zijn of dat we verschillende klussen op een dag hebben.

  Het kan zelfs zijn dat de klus zo groot is dat we de hele week op dezelfde plek aan het werk zijn.

  Aangezien we continu op andere locaties werken verschilt de reistijd. Meestal ben ik een uur onderweg, maar het kan ook zijn dat ik anderhalf uur moet rijden voordat ik er ben. Als we dichtbij de Duitse grens zitten bijvoorbeeld. Iedereen weet dat ik dan een langere reistijd heb en houdt daar rekening mee. Dat is erg fijn. Het rijden op zich vind ik overigens niet erg. Ik doe lekker de radio aan en heb even niks aan mijn hoofd. Ook ‘s middags als ik weer naar huis rijd, dan kom ik tijdens de autorit even weer tot mezelf wanneer ik een drukke dag achter de rug heb. Na de autorit kom ik fris en fruitig weer thuis. Mijn vrouw heeft thuis nog zes oppaskindjes, daar kom ik in een drukke boel terecht dus het rijden in de auto zie ik echt even als rustmoment.

  Wij krijgen meestal op donderdag de planning voor de hele week. Het kan soms ook veranderen, doordat er bijvoorbeeld wat afgeblazen wordt. Wij zijn allemaal erg flexibel, wat heel prettig werkt. Het is ook belangrijk om flexibel te zijn bij dit werk, als je dat niet bent dan ben je niet geschikt in mijn ogen.

  Ik heb veel contact met collega’s. Zo heb ik altijd een vaste collega bij mij. Daarnaast werken we veel samen met medewerkers binnen Enexis, komen er vaak nog mensen voor de veiligheid kijken en hebben we contact met de uitvoerder. Het is een soort vast clubje waar wij contact mee hebben en dat maakt het erg leuk.

  Wat is er zo leuk aan mijn werk?

  De werkdagen die ik maak klinken lang, maar de tijd vliegt voorbij. Dit komt door de diversiteit. Elke dag is anders. Elke dag is het letterlijk en figuurlijk spannend. Elke dag is ook een uitdaging en dat is het mooie van dit vak.

  Hoe ik het ervaren heb om voor Etmaal te werken is in één woord: goed. Als ik ergens mee zat kon ik altijd bellen. Als ik mijn contactpersoon niet kon bereiken, kreeg ik altijd wel iemand anders aan de telefoon die net zo bereidwillig is.

  Wij willen Rene bedanken en hem veel succes wensen bij Baas!

  Detachering via Etmaal Technici

  Lijkt jou het ook wel wat om als elektromonteur aan de slag te gaan? Kijk bij onze vacatures of informeer bij ons naar de mogelijkheden!

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jouw kunnen brengen? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo