Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een werkdag in het leven van… Manuela, Technisch Administratief Medewerker

  Manuela is 39 jaar oud en woont in Harkstede, een klein dorpje in de buurt van Groningen. Sinds 3 maanden is ze werkzaam als technisch administratief medewerker bij Enexis. In deze blog neemt Manuela je mee in haar verhaal over wat haar werk inhoudt, hoe een gemiddelde werkdag voor haar eruit ziet en wat er zo leuk aan is.

  Begonnen als...

  Ik ben ongeveer 3,5 jaar geleden begonnen bij Enexis via een uitzendbureau. Dat was op de afdeling compensaties. Helaas moest ik vanwege de reorganisatie toen weg. Sinds ongeveer 3 maanden ben ik opnieuw werkzaam bij Enexis, dit keer als technisch administratief medewerker binnen de afdeling standaard aansluitingen.

  Hoe ziet mijn werkdag eruit?

  Ik ben dagelijks werkzaam van 8:00 uur tot 16:30 uur. We beginnen ’s ochtends met het hele team met een dagstart om te kijken waar we tegenaan lopen, of er nog zaken zijn die spelen of als iemand nog iets kwijt wil kan dat op dat moment. Daarna gaan we kijken naar de werkvoorraden en wat er allemaal is binnengekomen.

  Wat wij doen is het verwerken van aanvragen van elektra en gas. Dit is heel breed; we doen aanvragen van aansluitingen bij nieuwbouwwijken, een tijdelijke aansluiting (bouwaansluiting), tot het verplaatsen van een elektra- en gasmeter en het verwijderen van een gasmeter. Eigenlijk doen wij dus alle werkzaamheden waarbij een elektra- en gasmeter komt kijken. Behalve verzwaring, dat doen wij niet.

  Ik werk soms thuis en soms op kantoor. Ik wissel dit af, maar ik ben wel vaste dagen op kantoor. Dit zijn altijd de dinsdag en de donderdag. Alle collega’s komen in principe deze 2 dagen op kantoor dus tijdens de kantoordagen hebben we veel contact met elkaar. Op de thuiswerkdagen heb ik via Teams contact met mijn collega’s, maar dit is natuurlijk anders dan wanneer ik op kantoor ben. Dit hybride werken bevalt mij overigens goed. Tijdens corona was ik volledig thuis aan het werk, daarvoor ging ik alle dagen naar kantoor. Tijdens corona kwamen we erachter dat thuiswerken ook wel beviel dus nu is de regel 50% op kantoor en 50% thuis.

  Wat is er zo leuk aan mijn werk?

  De afwisseling. Elke aanvraag is anders. De ene keer heb je een verplaatsing en dan moet je kijken of het allemaal wel kan wat de klant wil en dingen uitzoeken zoals, zitten er bepaalde voorwaarden aan of is er wel plek op de kabel die er ligt. Soms moet er eerst een uitvoerder naartoe om te kijken of de kabel verzwaard moet worden. Daarnaast gaan veel mensen nu ook over op verduurzamen. Zij kiezen dan voor een warmtepomp en willen dat het gas net verwijderd wordt. Momenteel is dit in de energietransitie gratis dus mensen zijn hier happig op en willen dit voor elkaar hebben. Daarom is het op dit moment ook drukker dan normaal, maar ik ondervind hier geen negatieve werkdruk van. Ik doe wat ik moet doen en samen met mijn collega’s proberen we alle klanten zo snel en goed mogelijk te helpen op volgorde van binnenkomst. Naast al deze werkzaamheden heb ik ook nog contact met de klant zelf. Ik bel mensen op als ik vragen heb of om alles af te stemmen. Dit alles bij elkaar zorgt voor veel diversiteit in mijn functie.

  Op dit moment heb ik ook (nog) geen ambities om door te studeren of door te groeien. Ik werk nog maar pas op de afdeling. Ik weet nog lang niet alles en ik vind als je wilt doorgroeien moet je eerst iets heel goed kunnen, voordat je kan doorgroeien. Sommige mensen weten na 4 jaar nog niet eens alles dus daarom wil ik mij op dit moment focussen om hier alles over te weten te komen voordat ik denk aan doorgroeien.

  Etmaal

  Ik ben het wel gewend om via een detacheringsbureau te werken. Dit heb ik eigenlijk altijd al gedaan. Wat ik bij Etmaal wel prettig vind – en dat komt misschien, omdat het geen supergrote landelijke partij is – is dat ze gewoon weten wie je bent. Als ik naar hun kantoor bel hoef ik niet eerst mijn geboortedatum te noemen. Ik kan ook een appje naar mijn contactpersoon Rogier sturen of hem bellen en hij weet wie ik ben en hoe ik ben. Dit persoonlijke contact vind ik zeker een meerwaarde van Etmaal. Ze weten wie ik persoonlijk ben en niet alleen maar van papier dus dat vind ik erg fijn.

  Detachering via Etmaal Technici

  Lijkt jou het ook wel wat om als technisch administratief medewerker aan de slag te gaan? Kijk bij onze vacatures of informeer bij ons naar de mogelijkheden!

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jou kunnen brengen? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

   

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo