Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een werkdag in het leven van… Bas, monteur laagspanning

  Bas is 28 jaar en woont in Doetinchem. Na tien jaar ervaring in een totaal andere branche, gooide hij een aantal jaar geleden het roer om en maakte hij de overstap naar de infratechniek. Bas vertelt in dit blog over zijn carrièreswitch, hoe een gemiddelde werkdag voor hem eruitziet, wat het werk zo leuk maakt en over zijn ambities.

   

  Hoe het begon...

  Vanaf mijn 15e heb ik voor een vriend van mijn vader gewerkt bij een webshop. Dit heb ik tien jaar lang gedaan en in die tien jaar heb ik mezelf binnen het bedrijf opgewerkt. Een paar jaar geleden begon ik mezelf af te vragen; wil ik dit wel tot mijn pensioen doen? Toen kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk de webshopwereld achter mij wilde laten. Ik ging op zoek naar wat mij interessant leek en kwam terecht bij de infratechniek. Wat mij aansprak was het buiten en met de handen werken. Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd of ik in de infratechniek wilde werken had ik je voor gek verklaard, maar nu ben ik erg blij met mijn keuze.

  “Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd of ik in de infratechniek wilde werken had ik je voor gek verklaard, maar nu ben ik erg blij met mijn keuze.“

  De gemiddelde werkdag

  Ik moet in de ochtend vroeg mijn bed uit, ik sta namelijk om 05:30 uur op. Gemiddeld rij ik nu 200 km op een dag en dat is alleen nog maar woon-werkverkeer, tussendoor rij ik natuurlijk ook nog naar verschillende klussen.

  Als ik ’s ochtends van huis vertrek rij ik naar Van Voskuilen toe en laad ik mijn spulletjes in. Hier zijn de andere monteurs dan ook, we drinken dan samen een bak koffie en kletsen wat. Heel gezellig altijd. Als de bus is ingeladen (en de koffie op is) kijk ik op mijn tablet waar de opdrachten voor die dag in klaarstaan en rij ik naar de eerste klus. Ik ben altijd samen op pad met Sylvester, dat is een leerling monteur. Meestal zijn wij tussen 15:00 en 16:00 uur klaar. Ik maak dan de bus nog even schoon, ruim alles op en rij naar huis.

  Wat is er zo leuk aan mijn werk?

  Ik vind de sfeer binnen een bedrijf belangrijk, de sfeer bij Van Voskuilen is altijd gemoedelijk en ik heb leuke collega’s. Daarnaast vind ik het buitenwerken geweldig. Het is gezond om buiten te werken, je ziet een hoop mensen, ik vind het heerlijk.

  Ambities en toekomst

  Ik heb zeker ambities om door te studeren of door te groeien, maar ik wil eerst vijf of tien jaar monteur zijn. Daarna zou ik wel willen doorgroeien naar wv’er (werkverantwoordelijke) of iets anders. Ik ben van mening dat je eerst een aantal jaar buiten moet lopen, zodat je precies weet wat het werk inhoudt voordat je je plek inneemt op andere functies.

  “Ik ben van mening dat je eerst een aantal jaar buiten moet lopen, zodat je precies weet wat het werk inhoudt voordat je je plek inneemt op andere functies.”

  Etmaal

  Ik heb nog niet eerder via een detacheringsbureau gewerkt, maar het bevalt mij erg goed. Ik heb niets dan lof voor Etmaal. Het is echt allemaal goed geregeld, korte lijntjes, alles loopt gewoon vlotjes en soepel en dat vind ik heel belangrijk.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo