Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een goede werksfeer, zo draag jij jouw steentje bij

  De werksfeer binnen een organisatie is erg belangrijk. Je realiseert je het misschien niet, maar je brengt bewust en onbewust veel tijd door met je collega’s. Fulltimers bijvoorbeeld, zien hun collega’s vaker dan zijn/haar familieleden. Dat benadrukt nog maar eens hoe belangrijk het is om het naar je zin te hebben op de werkvloer. Als de werksfeer goed is, bepaalt dat hoe werknemers (en werkgever) met elkaar omgaan, verhoogt dat de productiviteit en verbetert dat het humeur. Maar hoe zorg je nou voor een goede werksfeer?

  Communicatie

  Ten eerste is het belangrijk om open en eerlijk tegen je collega’s te zijn. Het is een teken van vertrouwen en door je collega’s van de nodige context te voorzien kun je conflicten voorkomen en/of vermijden. Ten tweede is het belangrijk om interesse te tonen in je collega’s. Je hoeft geen ellenlange gesprekken te voeren, maar korte gesprekjes bij het koffiezetapparaat doen al wonderen voor jullie band. Goed luisteren is hierbij ook een belangrijke factor.

  Doelen stellen

  Door individuele, maar ook gezamenlijke doelen te stellen is het voor iedereen duidelijk waar naartoe gewerkt wordt of moet worden. Wanneer er geen doelen worden gesteld kan het zijn dat het werk saai of uitzichtloos wordt. Geef en vraag hierbij ook feedback, zodat jullie samen naar een hoger niveau streven. En probeer in te zien wat elkaars specialisme is om ieders kwaliteiten optimaal te benutten.

  Om hulp vragen en complimenteren

  Volgens mij is bij de meeste mensen het taboe rond ‘hulp vragen’ wel verdwenen, maar desondanks wil ik het toch even benadrukken. Vaak staan collega’s met plezier voor je klaar om te helpen en voelen ze zich gewaardeerd als je ze vraagt om hulp. Vraag dus juist om hulp als je het nodig hebt. Positieve aandacht motiveert, complimenteer jouw collega wanneer hij/zij goed werk heeft geleverd. Dit doet wonderen voor jullie band en zijn/haar zelfvertrouwen. Let wel op dat de complimenten relevant en welgemeend zijn.

  Bespreekbaar maken en initiatief tonen

  Praten over de werksfeer kan een grote stap in de goede richting zijn. Misschien zijn er onderhuidse spanningen of ruzies aanwezig, door er over te praten wordt een situatie makkelijker bespreekbaar. Het is wel belangrijk dat dit met voorzichtigheid wordt gedaan, het kan namelijk van een gespannen sfeer ook overslaan naar explosief. Door samen met je collega’s buiten de bedrijfsmuren een activiteit uit te voeren leer je je collega’s op een andere/volledige manier kennen. Toon hierin ook zelf initiatief, zodat jij bijdraagt aan een betere werksfeer.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo