Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Dit kun je doen om je sneller thuis te voelen in je nieuwe baan

  Als je begint aan je nieuwe baan, dan doe je dit vaak met veel enthousiasme en motivatie. Je hebt gekozen voor een werkgever waar je een uitdagende functie tegemoet gaat, het kantoor niet te ver reizen is en de collega’s leuk zijn. Toch merk je na een paar maanden dat je het kantoor niet met gemak binnenloopt of thuis achter je werkplek kruipt. Waar komt dit gevoel vandaan? En wat kan jij er zelf aan doen om je sneller thuis te voelen in je nieuwe baan?

  Inwerken


  Het inwerktraject is voor werkgevers tegenwoordig een stuk lastiger geworden door het hybride of zelfs volledig thuiswerken. Even langs het bureau van een collega lopen zit er dan niet meer in en om direct te (video)bellen is toch een drempel, vooral als je net nieuw bent.

  Toch is het erg belangrijk om wel de juiste vragen te stellen en het jezelf niet te moeilijk te maken door alles maar zelf op te lossen. Schrijf bijvoorbeeld alle vragen van een halve dag op en (video)bel je collega om deze punten door te nemen. Daarnaast kan je altijd even een kop koffie drinken met je collega en de vragen face-to-face stellen.

  Vragen stellen


  Of je nu één week of één jaar in dienst bent bij je werkgever, blijf vragen stellen. Of plan direct een afspraak met je detacheerder om het hierover te hebben. Mocht er iets voorbij komen in je takenpakket wat nieuw is of waar je niet uit komt dan moet je zeker de ruimte voelen om hier naar te vragen. Dit kan dus ook na een inwerkperiode.

  Bespreek je vragen dan ook niet tijdens de koffiepauze of lunch, maar plan hier echt een afspraak voor in met je collega’s. Om de juiste vragen te stellen en antwoorden te krijgen is hier tijd en ruimte voor nodig. Dit gaat je echt helpen. Niet alleen jij profiteert hiervan, je werkgever wil uiteindelijk ook een goed functionerende werknemer.

  Mocht je er niet zelfstandig uitkomen, ga hier dan over in gesprek met je werkgever en vertel waar je tegenaan loopt. Vertel dan niet alleen de negatieve punten, maar ook wat er wel goed gaat en welke taken je leuk vindt om te doen.

  De kunst van herhaling


  Na een gesprek met je werkgever of collega is het verstandig om direct een vervolggesprek of afspraak in te plannen. Je kan na een paar weken kijken, evalueren en eventueel nieuwe vraagstukken behandelen. Het gaat je niet helpen – ook al ben je al een paar jaar in dienst – om lang rond te lopen met problemen of vragen. Je zorgt hierdoor voor veel frustratie bij jezelf wat uiteindelijk kan leiden tot grote problemen, zoals het begin van een burn-out.

  Verwachtingen (bij)stellen


  Het aankaarten van vragen en struikelblokken hoeft niet alleen wanneer je al in dienst bent. Begin hiermee wanneer je solliciteert of check-in bij je detacheerder zodat zij een balletje op kunnen gooien. Geef aan wat je verwachtigingen zijn en kijk of deze matchen met die van je detacheerder of het bedrijf. Hierdoor voorkom je teleurstellingen bij aanvang en zorg je ervoor dat de verwachtingen van iedereen worden bijgesteld. Met deze vraag laat je direct merken dat je een proactieve houding hebt en je veel waarde hecht aan een goede start bij het bedrijf.

  Twijfel jij nu ook over je baan? Wil je eens sparren over de mogelijkheden en ervaren wat goede begeleiding kan doen met je werkplezier? Neem dan contact met ons op! De koffie staat klaar.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo