Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

De dag van de ondernemer

  Op de dag van de ondernemer laten we Rene Kassies, eigenaar van Etmaal, aan het woord. Wat vindt hij nou zou leuk aan ondernemen? En wat niet....

  Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?

  Ik kom niet uit een ondernemersgezin, dus het is mij in die zin niet met de paplepel ingegoten. Bij mij werd het duidelijk dat ik zelf een bedrijf wilde starten, toen ik bij het bedrijf waar ik toen werkte, tegen dingen aanliep die ik zelf anders zou willen aanpakken. Het werd makkelijk om daar vorm aan te geven in een eigen bedrijf, want ik dacht dat ik het zelf beter kon. Toen ben ik gewoon begonnen! Ik had er natuurlijk geen ervaring mee om alles zelf te doen, en dat was in het begin best wennen. Er is dan namelijk niemand die dan even helpt of adviseert. Je moet ineens alles zelf doen. In 2010, mijn eerste jaar, ging het ook nog eens wat minder met de economie. Maar de contacten die ik toen heb opgedaan heb ik nog steeds, dus dat zijn duurzame contacten gebleken.

  Wat vind jij het leukste aan ondernemen?

  Als ondernemer bepaal je zelf het beleid; je maakt bepaalde keuzes en als je dan ziet, dat wat je zelf hebt bedacht een succes wordt, dan is dat gaaf. Je kunt zelf bepalen welke kant het op gaat en natuurlijk laat je je daarin ondersteunen en beïnvloeden, maar jij bent uiteindelijk degene die bepaalt welke kant op gaat.  Je hebt ook meer regie over het invullen van je eigen agenda, dat vind ik ook prettig.

  En wat vindt  je het minst leuk aan het ondernemen?

  Ik krijg niet bepaald energie van de wet- en regelgeving die je wordt opgelegd, maar waaraan je wel moet voldoen. Je moet erin mee, maar je hebt er geen invloed op.

  Wat is een goede eigenschap van je, die jou het beste van pas is gekomen tijdens het ondernemerschap?

  Ik denk dat ik van mezelf kan zeggen dat ik wel vaak goed te pas en positief ben! Daardoor maak ik makkelijk contact en ben ik op veel plekken welkom. Dat maakt dat er voor je als ondernemer makkelijker deuren open gaan.

  Wat zou je nog graag willen bereiken met jouw onderneming?

  We willen natuurlijk nog wel graag een stukje groeien, maar we willen ook wel graag nog wat steviger in de schoenen staan als merknaam.  Bij de naam Etmaal gaat nog niet bij iedereen een lampje branden, het zou mooi zijn als Etmaal soort van een ‘begrip’ wordt. Dat je niet meer hoeft uit te leggen wat we doen. Dat gaat gepaard met professionalisering, waar we nog wat stappen kunnen maken. Op dit vlak ligt wel mijn ambitie voor de komende jaren.

  Welke tip zou jij willen meegeven aan mensen die ook willen starten met ondernemen?

  Als je een eigen bedrijf begint; denk eerst goed na of je ook de ondernemerskwaliteiten hebt. Ik zie het om me heen wel eens gebeuren, mensen die erg goed zijn in hun vak en daarom een eigen bedrijf starten. Maar als je uitmuntend bent in je vak, betekent dat nog niet dat je een goed ondernemer bent. Er komt veel bij kijken, wat men niet altijd beseft als men start. Niet dat het dan geen succes zou kunnen worden, maar mijn advies is: als je bepaalde eigenschappen zelf niet hebt, verzamel dan mensen om je heen die je met ondernemen kunnen helpen.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo