Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

De carrièreswitch van Henri

  In zijn tijd als zelfstandige was Henri fotograaf en filmmaker, gespecialiseerd in fietsgerelateerde projecten. Daarnaast was hij werkzaam in de supermarkt als allround verkoper op de broodafdeling. Toen de coronapandemie toesloeg, heroverwoog hij zijn toekomst en vond deze onverwachts in de technische sector. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan vooral even verder.

  In mijn tijd als zelfstandige was ik druk bezig met het najagen van mijn droom. Als fotograaf en filmmaker was ik actief in de wereld van het fietsen, zowel in de wielersport als op recreatief vlak. Wanneer ik een opdracht had, moest mijn hele omgeving daarvoor wijken en ging ik er volledig voor. Daarnaast combineerde ik dit werk met mijn baan in de supermarkt als allround verkoper op de broodafdeling.

  Corona

  Toen kwam plotseling de coronapandemie, en ons hele leven veranderde. Mijn gezin kreeg nu mijn volledige aandacht, omdat mijn zelfstandige klussen stilvielen. Het was een moment waarin ik begon na te denken over mijn toekomst, zowel privé als op professioneel vlak.

  In hetzelfde jaar kondigde de supermarkt aan dat ze hun zaken anders wilden gaan inrichten. Dit zette mij, ondanks mijn trouwe dienstverband van ruim twintig jaar waarin ik alle hoeken van de organisatie kende, aan het denken.

  Het was een kwestie van wikken en wegen, maar uiteindelijk was ik eruit. Ik besloot te stoppen met alle activiteiten waarmee ik zo druk bezig was. Dit was een rigoureuze beslissing, maar wel met als doel om meer tijd te besteden aan mijn privéleven.

  Het werd snel duidelijk waar mijn nieuwe werkplek zou zijn. Ik zocht een baan waarin ik kon leren en waarin toekomstperspectief zat.

  Techniek

  In eerste instantie dacht ik niet direct aan techniek. Ik beschouwde mezelf niet als een echte techneut, maar ik wist wel dat ik geduldig was en het leuk vond om iets voor mensen te kunnen betekenen. Bij het zoeken naar een nieuwe baan keek ik aanvankelijk in de verkeerde richting, namelijk in de dienstverlening. Tot mijn vrouw voorstelde of techniek niet iets voor mij was. Wie niet waagt,  niet wint. Dit leidde tot het contact met Etmaal, die mij vervolgens in contact brachten met de Energiewacht in Steenwijk, mijn huidige werkgever sinds 1 mei. Mede dankzij een stappenplan is mijn werk nu mijn wereld geworden. In combinatie met een opleiding biedt dit mij de uitdaging die ik zocht en zorgt het voor een goede balans tussen mijn privéleven en werk.

  Detachering via Etmaal Technici

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jou kan brengen? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

  Tot snel!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo