Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

De carrière switch van… Rogier, consultant

  Een carrière switch, zit ik nog wel op mijn plek?
  Ik denk dat deze vraag bij iedereen wel eens voorbij is gekomen, ook bij mij.

  Destijds...

  Ongeveer 3 jaar geleden heb ik deze stap gemaakt, na een reorganisatie. Tot nu toe bevalt deze heel goed en had ik dit veel eerder moeten doen. Achteraf is dit natuurlijk makkelijk om te zeggen.

  Ik zat destijds ook prima op mijn plek, was werkzaam bij één van de grote financiële instellingen in Nederland, veel contact met klanten, uitdagende vraagstukken en had leuke collega’s. Je zou zeggen waarom ga je dan weg?

  Tijd voor een nieuwe uitdaging

  Dat is een terechte vraag; de veranderingen in de markt en de digitalisering van het klantenadvies zorgde voor grote veranderingen in het klantcontact en de werkwijze. Alle klantcontact ging via e-mail of via de telefoon. Het echte klantcontact mocht niet meer of alleen in uitzonderlijke gevallen. Als adviseur was je toegevoegde waarde voor de klant een stuk minder geworden.

  Door deze reorganisatie, die noodzakelijk was en ik snapte ook dat het niet anders kon, merkte ik wel dat mijn werkplezier minder werd. De sfeer veranderde en mijn werkzaamheden werden minder uitdagend om te doen.

  Advies

  Dit was voor mij het moment om na te denken over een nieuwe uitdaging. Dan zit je ineens met heel veel vragen, wat past bij mij? Welke branche? Hoe kom ik hier achter? En hoe pak ik dit aan?
  Het beste advies wat ik je kan geven is:

  Onderzoek waar je energie van krijgt. Wat zou je graag willen doen en hoe kan je dat bereiken? Dit kun je op verschillende manieren doen. Maak een persoonlijkheidstest en bespreek deze uitkomst. Op basis van deze uitkomst en analyse heb je een idee wat bij je zou kunnen passen.
  Ga daarna in gesprek met verschillende werkgevers waar je zou willen werken. Drink een kop koffie met medewerkers en dan komt de juiste keuze of beste keuze voor een carrière switch vanzelf.

  Gewoon doen!

  Werken bij Etmaal Technici

  Lijkt jou het ook wel wat om als consultant aan de slag te gaan? Wij hebben twee openstaande vacatures voor de functie van consultant.
  - Consultant Installatietechniek
  - Consultant Ondergrondse Infratechniek

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jou kunnen brengen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo