Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Alles wat je moet weten over vakantiegeld

  Wanneer de zomer in aantocht is, ontvangen de meeste werknemers een extraatje op hun salarisrekening: vakantiegeld. Maar wat is vakantiegeld precies en hoeveel kun je verwachten? In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over vakantiegeld, inclusief de regels en afspraken rondom deze extra uitkering.

   

  Wat is vakantiegeld?

  Vakantiegeld is een extra uitkering die je als werknemer ontvangt bovenop je reguliere salaris. Het is bedoeld als een tegemoetkoming in de kosten van je vakantie en om ervoor te zorgen dat je als werknemer voldoende financiële middelen hebt om tijdens je vakantie leuke dingen te doen.

  Hoeveel vakantiegeld krijg ik op mijn rekening gestort?

  Hoeveel vakantiegeld je op je rekening gestort krijgt, is afhankelijk van je salaris en de afspraken die zijn gemaakt in je arbeidsovereenkomst of cao. Over het algemeen is het vakantiegeld vastgesteld op 8% van je bruto jaarloon. Dit betekent dat als je een bruto jaarsalaris hebt van €30.000,-, je vakantiegeld €2.400,- zal bedragen.

  Het vakantiegeld wordt meestal in één keer uitbetaald in de maanden mei of juni. Dit betekent dat je één keer per jaar een hoger bedrag op je rekening gestort krijgt dan normaal gesproken. Houd er wel rekening mee dat het vakantiegeld onderhevig is aan belastingen en sociale premies. Dit kan betekenen dat je netto minder overhoudt dan je had verwacht.

  Wat zijn de regels rondom vakantiegeld?

  Er zijn verschillende regels en afspraken rondom vakantiegeld waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat het vakantiegeld een wettelijk recht is voor werknemers. Dit betekent dat werkgevers verplicht zijn om vakantiegeld uit te betalen aan hun werknemers.

  Tot slot is het goed om te weten dat het vakantiegeld niet mag worden ingehouden bij bijvoorbeeld ziekte of ontslag. Het vakantiegeld is bedoeld als een extra uitkering bovenop je reguliere salaris en kan niet worden gezien als een onderdeel van je normale loon.

  Conclusie

  Vakantiegeld is een extra uitkering die je als werknemer ontvangt bovenop je reguliere salaris. Het bedrag dat je op je rekening gestort krijgt, is afhankelijk van je salaris en de afspraken die zijn gemaakt in je arbeidsovereenkomst of cao. Het vakantiegeld wordt meestal één keer per jaar uitbetaald in mei of juni. Houd er wel rekening mee dat het vakantiegeld onderhevig is aan belasting.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo