Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Alles wat je moet weten over het 4 weken salaris

  Sinds 1 januari jl. is iedereen binnen Etmaal overgegaan naar een 4 weken salaris. Voor sommigen was dit even wennen. Ineens krijg je namelijk wat minder op je rekening! Maar het goede nieuws is dat je per jaar wel 1x vaker dan normaal je loon krijgt uitbetaald. Normaal gesproken krijg je bij een maandsalaris rond de 25ste van de maand je loon uitbetaald. Bij een 4-wekelijkse betaling wordt het geld echt om de 4 weken uitgekeerd dus dan verschilt de datum. Klinkt logisch, maar hoe werkt dit in de praktijk?

  13 keer je loon ontvangen

  Voor een bedrijf heeft het vaak een boekhoudkundige reden dat men een 4 weken salaris hanteert. De boekhouding is dan in perioden ingericht, denk aan de cijfers, rapportages en dus ook het salaris. Een jaar bestaat dan uit 13 perioden van 4 weken.

  Voor jou als werknemer betekent dit dan dat je loon in 13 keer - in plaats van in 12 keer - wordt uitbetaald. Het bedrag zal dus wel ietsjes lager liggen per keer, omdat je totale loon door 13 gedeeld wordt.

  Aangezien je loon dus echt om de 4 weken wordt uitbetaald, zal je je loon op een ander moment ontvangen dan iemand met een maandsalaris. Het is belangrijk dat je goed op je eigen administratie let, want ook je maandelijkse vaste lasten zullen op een ander moment komen dan je loon. Wil je iets kopen of een uitje met je vrienden plannen, houd er rekening mee dat de vaste lasten nog van je rekening af gaan.

  Goed met geld omgaan

  Weet jij van jezelf dat vrijwel al jouw salaris meteen wilt/gaat besteden en het dus lastig vindt om geld op je rekening te laten staan? Zet dan wat geld apart op een tussenrekening of spaarrekening. Misschien moet je dit wel eerst een paar maanden doen voordat dit systeem echt voor je werkt, houd er dan rekening mee dat je even iets zuiniger moet leven. Als je dit systeem jezelf hebt aangeleerd, zal je hier veel profijt van hebben, omdat je dan altijd geld hebt om je rekeningen te betalen. Dit geeft veel rust, omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken over betalingen.

  Het is dus belangrijk dat je de 4-wekelijkse verloning eigen maakt. Wanneer je voor jezelf een systeem hebt hoe je dit aanpakt, zal ook dit – net als een maandelijkse verloning – vanzelf gaan.

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houd in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo