Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

5 vragen die je kan stellen aan een recruiter

  Wanneer je een kennismaking of sollicitatiegesprek hebt, is het voor jezelf maar ook voor de persoon tegenover je prettig als je goed voorbereid bent. Je kan je bijvoorbeeld alvast inlezen op de desbetreffende vacature(s) en hier een paar vragen over op papier zetten.

  Tijdens een gesprek kunnen de zenuwen overheersen of kan het over meerdere onderwerpen gaan, hierdoor vergeet je soms om de vragen te stellen welke je vooraf bedacht hebt.

  De recruiters van Etmaal geven de gouden tip om vooraf vragen op te schrijven en in een schrift, kladblok of schrijfmap mee te nemen.

  Onderstaand een paar vragen welke jou helpen meer inzicht te krijgen in een openstaande vacature:

  1. Hoe ziet een werkdag in deze functie eruit?

  Deze eenvoudige vraag geeft een goed beeld van wat jou eventueel te wachten staat en hoe verschillende werkzaamheden over de dag heen verdeeld worden. Het vragen naar dagelijkse doelen, vergaderingen en verantwoordelijkheden binnen de functie kunnen vervolgvragen zijn.

  Na deze vragen zou het voor jou een duidelijk beeld moeten schetsen. Is dit niet zo? Geef dan de onduidelijke punten vooral aan bij je recruiter en vraag of hij/zij dit bij het desbetreffende bedrijf na kan vragen.

  2. Welke competenties zijn het belangrijkste om deze functie met succes uit te voeren?

  Wanneer je deze vraag aan je recruiter stelt kan je hier op inhaken door aan te geven dat jij over deze competenties beschikt. Dit kan je versterken door concrete voorbeelden uit je werk- en privéleven te benoemen.

  3. Wat voor type persoon zoekt de organisatie?

  Door deze vraag te stellen kan je al een indruk krijgen van de sfeer binnen de organisatie. Wat voor type zoeken mijn aanstaande collega’s en belangrijker; waarom zoeken ze een bepaald type persoon? En hoe matcht dit met de werkzaamheden in de functie?

  4. Met wat voor bedrijfscultuur en collega’s zal ik in deze functie te maken krijgen?

  Deze vraag geeft jou een beter inzicht in het bedrijf en de collega’s waar je mee gaat samenwerken. Het is belangrijk om te weten of de mentaliteit bij jou past en welke sfeer er op de afdeling heerst. Uiteindelijk moet de afdeling c.q. werkplek een plek zijn waar jij je thuis voelt om er een succes van te maken.

  5. Waarom is deze functie vrijgekomen?

  Een logische vraag, maar zeker geen onbelangrijke. Door deze vraag te stellen kom je erachter of de functie ter vervanging of uitbreiden van het team is. Mocht het in de vacaturetekst niet duidelijk omschreven zijn dan kan je ook direct te horen krijgen of het een vaste of tijdelijke positie is. Wel zo handig om te weten!

  Detachering via Etmaal Technici

  Wij bij Etmaal Technici detacheren onze collega’s bij verschillende opdrachtgevers binnen verschillende branches, maar wat is detachering eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij leggen het je graag uit!

  Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij, ook wel de opdrachtgever genoemd. Als medewerker kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Onze opdrachtgevers maken om verschillende redenen gebruik van gedetacheerde medewerkers zoals: vervanging vanwege ziekte, het uitvoeren van projectmatige werkzaamheden of vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

  Detachering via Etmaal Technici houdt in dat jouw kennis en ervaring centraal staat. Samen met een ervaren consultant onderzoeken we waar jouw ambitie ligt en hoe wij die gezamenlijk kunnen realiseren. Wij bij Etmaal Technici gaan voor de perfecte match, je wordt immers onze collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo