Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Wat te doen met Hemelvaart

  Door Corona zitten we alweer een tijd thuis. Iedereen kijkt daarom extra uit naar feestdagen; even een ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Helaas is Corona nog steeds onder ons en moet je dus even goed zoeken naar de mogelijkheden voor een dagje weg. Ook wij snakken naar een onbezorgd dagje genieten, daarom hebben wij hieronder een aantal activiteiten voor Hemelvaartsdag op een rijtje gezet.

  1. Dauwtrappen

  Dit is echt de klassieker onder de Hemelvaartsdagactiviteiten, maar het blijft ook gewoon leuk om te doen. Je kan deze activiteit indelen zoals je zelf wilt, dat maakt het extra handig. Ben jij namelijk niet die fanatieke fietser die zin heeft om een heel eind te trappen? Je kan een route met terrasjes uitzoeken om af en toe even van de pedalen te gaan voor een lekker koud drankje. Je moet dan wel wat later vertrekken, want de terrassen openen pas vanaf 12.00 uur.

  Ben jij niet zo een fanatiekeling?, dan kun je bij verschillende verhuurbedrijven e-choppers, scooters, tuk-tuks, solexen, oldtimers, huren. Zo kun je ook lekker genieten van de buitenlucht zonder jezelf in het zweet te hoeven werken.
  Vind je fietsen wel leuk, maar ben je gewoon niet zo creatief in het verzinnen van een route? Er zijn genoeg bestaande fietsroutes in Nederland, dus even googelen en gaan!

  2. Wandelen

  Het klinkt niet heel spannend, maar je kan ook met wandelen zelf je dag indelen. Misschien dat je de natuur erg mooi vindt, ga dan lekker het bos in voor een wandeling. Je kan ervoor kiezen om tussendoor een picknick te organiseren (neem wel je rommel weer mee naar huis of in de container) of misschien vind je het leuk om vogels te spotten. Je kan de wandeling zo lang of kort maken als je zelf wilt.

  Wil je ook nog wat opsteken van je vrije dag? Je kan er in sommige plaatsen ook voor kiezen om samen met een gids vroeg in de ochtend het bos in te gaan voor een wildwandeling. Samen struin je in het ochtendlicht over smalle bospaadjes, brede beukenlanen en weidse heidevelden. De gids vertelt je verhalen over het gebied en de wilde dieren die hier in alle vrijheid leven. Wie weet heb je het geluk om wat wild te spotten.

  3. Dauwvissen

  Tegenwoordig kun je niet alleen dauwtrappen, maar ook dauwvissen. Verschillende forelvijvers verspreid in Nederland openen om 5.00 uur tot +/- 10.00 uur voor het vissen. Het leuke is, je mag je gevangen forel mee naar huis nemen die je ’s avonds heerlijk kunt gaan bereiden. Twee vliegen in één klap dus: een leuke activiteit en een heerlijke maaltijd!

  4. Markten & autoroutes

  Vind je het heerlijk om op de markt te snuffelen naar mooie producten of vind je het leuk om voor de gezelligheid even langs de kraampjes te struinen? Elk jaar zijn er verschillende markten geopend met altijd mooie en verse producten tegen een leuke prijs. Ben je echt een grote marktliefhebber? Misschien dat je zelfs meerdere markten op één dag kan pakken.

  Niet alleen met de auto langs verschillende markten is leuk om te doen, tegenwoordig zijn er ook veel autoroutes. Denk aan een auto- of motorroute langs de bollenvelden. Dit is een route van 60 km, waar je ongeveer twee uur over doet en daarbij kom je langs o.a. bloemenpark Keukenhof, de bloemenvelden en de badplaatsen Katwijk en Noordwijk.

  Wat je ook gaat doen met Hemelvaart, wij wensen je een hele fijne, gezellige, ontspannen dag toe. Veel plezier!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo