Etmaal Technici
0546 - 853 133verbinden met Mijn Etmaal

Een werkdag in het leven van… Nelson, monteur laagspanning

  Nelson is 34 jaar en woont in Leeuwarden. Hij gooide in oktober 2019 het roer om en ging aan het werk als (leerling) monteur laagspanning bij Baas. Sindsdien moet Nelson ’s ochtends vroeg uit de veren, want zijn werkdag begint al om 7:00 uur. Iets wat hij niet gewend was met zijn achtergrond in de horeca. In deze blog neemt hij jullie mee in zijn verhaal. Hij vertelt over zijn studie, zijn motivatie om werkend te leren en over zijn toekomst.

  Begonnen als...

  Voordat ik in deze branche kwam zat ik in de horeca. De horeca in de breedste zin van het woord, want ik heb onder andere in de keuken, bakkerij en achter de bar in feestcafés gewerkt. Een maatje van mij werkte al in de infra en hij kreeg de vacature doorgestuurd. Hij stuurde hem door naar mij en zei: “Jij wilde wat anders, misschien kan je dit proberen”. Toen heb ik mijn kans gegrepen en ben ik de uitdaging aangegaan.

  Opleidingen

  Ik heb zojuist de opleiding niveau 2 monteur laagspanning afgerond. De motivatie om deze opleiding te gaan doen heeft bij mij voornamelijk te maken gehad met het punt dat ik altijd in de horeca heb gezeten. Ik wilde echt iets anders, stoppen met de horeca en wat anders leren. Op mijn leeftijd is werkend leren dan de beste optie die er is. Je bent bezig en ondertussen ben je aan het leren en aan het groeien. Je gaat 1 dag in de week naar school en daarnaast ben je nog 3 of 4 uur per week bezig met thuisstudie, maar dit verschilt natuurlijk wel per persoon.

  Ik kan andere mensen zeker aanraden om ook werkend te gaan leren. Vooral als je iets nieuws wilt gaan leren is het makkelijker dat je in het veld dat werk dan ook doet en dat je niet alleen in de schoolbanken zit. Want ik heb dus bijvoorbeeld een horeca achtergrond en als ik dan deze opleiding was begonnen zonder het werk gezien te hebben dan was het mij wel zwaar gevallen. Doordat je bezig bent met het vak maakt dat de opleiding een stuk makkelijker.

  Wat is er zo leuk aan mijn werk?

  Wat mijn werk als monteur laagspanning zo leuk maakt is dat het heel divers is. Je hebt vrijheid, maar toch vastigheid. Vrijheid in het werk, want je bent elke dag ergens anders. Je bent lekker buiten bezig, maar tegelijkertijd ook binnen. Met vastigheid bedoel ik dat je van maandag tot vrijdag werkt van 7:00 tot 16:00 uur en in het weekend ben je vrij.

  Ik vind het geweldig om voor Etmaal werkzaam te zijn. Ik heb eerder via uitzendbureaus gewerkt. Daar had ik altijd een hekel aan, omdat je als nummer behandeld wordt. Je wordt hierheen gestuurd, daarheen gestuurd en als er geen werk is word je weer doorgestuurd. Bij Etmaal is dit anders. De manier waarop Etmaal dingen aanpakt spreekt mij erg aan, ze zeggen je waar het opstaat, ze behandelen je als een mens en dat zorgt ervoor dat ik mij erg op mijn gemak voel.

  Toekomst

  In september ga ik nog een tweede opleiding doen namelijk niveau 3 eerste monteur laagspanning. Vanaf het begin was ik al van plan om laag in te stappen en mijn weg naar boven te werken. Vroeger had ik geen zin om te leren, maar nu wel. Verder heb ik het erg naar mijn zin bij Etmaal en ik ben dan ook de komende tijd nog niet van plan om bij Etmaal weg te gaan.

  Detachering via Etmaal Technici

  Lijkt jou het ook wel wat om als monteur laagspanning aan de slag te gaan? Kijk bij onze vacatures of informeer bij ons naar de mogelijkheden!

  Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die detachering jou kunnen brengen? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou en wellicht word jij onze nieuwste collega!

  Wil jij ook werken bij één van deze werkgevers?

  Ondergrondse infratechniek Energietechniek Installatietechniek
  Copyright 2024 Etmaal Almelo